Eerste prijs voor Vincent Bonnes (De Lutte) op Fay-aux-Loges (Orléans) van 25 mei!

Vincent is sinds eind 1986 lid van de P.V. De Zwaluw te Oldenzaal. Ongeveer sinds het begin van deze eeuw is hij ieder jaar bij de kampioenen!
Hij heeft donderdagavond 29 duiven ingekorfd. Vincent speelt totaalweduwschap met doffers en duivinnen. Van deze 29 duiven hebben er in de vereniging 6 het papier gehaald. In de CC was de verhouding 29/7. In de afdeling was de verhouding 29/9. Vincent is van mening dat dit beter moet! Echter de eerste prijs in de CC is ook wat waard. Daarnaast speelt Vincent de 4e, 17e, 191e, 206e enzovoort in de gehele afdeling!
De doffer NL-18-1552423 was de eersteprijswinnaar! O.a. van Dizy-le-Gros vloog deze doffer ook prijs en wel de 28e van 293 duiven in de vereniging.
De vader is eigen kweek. Hij heeft van Vincent de naam Bruno gekregen. Bruno vloog in 2017 o.a. 1e NPO Noord Pithiviers van 4872 duiven en 9e NPO Noord Gien van 3631 duiven! Na deze geweldige prestaties is deze doffer naar het kweekhok gegaan. Dat dit geen slecht besluit was is nu al bewezen.
De moeder is ook eigen kweek. Zij heet Sophie. Als jonge duif vloog ze de 4e NPO Mantes-la-Jolie. Als jaarling was ze 5e Asduif dagfond van CC De Grensstreek. Naast de kopprijs op Mantes-la-Jolie heeft ze nog verschillende kopprijzen op haar erelijst staan! O.a. Nijvel 2/1225, Bourges 2/355 en Orleans 5/520. Menigeen heeft dit soort duiven niet op zijn hok!
Dat Vincent niet alleen goede duiven heeft voor de dagfond bewijst de uitslag van Quiévrain van zaterdagmorgen. Ook op die vlucht won Vincent de 1e prijs van de P.V. De Zwaluw! Hij had voor die vlucht 18 duiven ingekorfd. Daarvan vlogen er liefst 15 prijs. In de CC begon hij met de 3e prijs! Daarmee doet hij ook een gooi naar de titel Grootmeester van Het Spoor der Kampioenen!
Vincent is agrariër van beroep.
Dat betekent ’s morgens vroeg opstaan want hij beschikt niet over een melkrobot. Omdat de tijd ontbreekt om iedere dag de hokken te krabben heeft hij stro op de hokken. Naast de drukke werkzaamheden op de boerderij werkt Vincent ook nog enkele dagen als hovenier bij het bedrijf van zijn kameraad René van Langen. Voorwaar een druk bestaan!
Vanaf deze plaats wil ik Vincent succes wensen voor de rest van het seizoen. Ik reken er op dat ik nog wel een keer richting grens moet!
Albert Bartelink.
PS: Op de site van Vincent (www.vincentbonnes.nl) kunt u de afstamming van de hierboven genoemde duiven lezen.

Comb. Blokhuis zegeviert op Quievrain !

Na een 2e plaats op Chalon en Champage vorige week zijn nu de bloemen voor de comb Blokhuis.
De duivin 18-1529812 ging als 4e get de mand in en stelde niet teleur door als 1e te finishen in de
CC4 Hart van Twente. Deze duif kwam als jong aanvliegen bij Rob en is afkomstig van Ad Wielens uit Eibergen en is van het soort Comb Visscher. Deze duif vloog dit jaar al en 2e en 3e bij de
Reisduif Borne. Verder zaten er 10 vd 14 duiven in de prijzen dus een pracht uitslag.

Door: Harold Vlaskamp

De “253” van Robert Vossebeld als eerste over de finish op Chalons en Champagne

Herkomst van de ouders van de 16-1165253 is helaas niet (precies) bekend.

Vader is 08-5825741
Moeder is 11-1293531

De vader vloog ongeveer het zelfde als de 253, jarenlang in de kop van de vereniging
Moeder is een snelheidsduif, heeft tevens een 1e in de vereniging gevlogen.

De 253 is dit jaar 6 keer mee geweest en 6 keer prijs.
Vorig jaar echter maar 1 keer het eerst op het hok (Nanteuil) verder niets bijzonders.

De 253 staat nu bovenaan bij het duifkampioenschap in de club.
Dit jaar vloog de 253 al:

Boxtel 1e op het hok 4e vereniging
Tilburg 1e op het hok 6e vereniging
Bierges 4e op het hok 22e vereniging
Quievrain 2e op het hok 6e vereniging
Dizy le Gros 4e op het hok 27e vereniging

Chalons en Champagne 1e CC4 Hart van Twente !

Robert, van harte gefeliciteerd, knappe prestatie !

Goud, zilver en brons voor Wim Tijkorte (Denekamp) op Dizy-le-Gros van 11 mei!

Wim is lid van de P.V. De Snelvlucht te Denekamp.
Sinds jaren is hij daar bij de kampioenen! Hij heeft donderdagavond 39 duiven ingekorfd. Dit waren 18 doffers en 21 duivinnen. De duiven worden op totaalweduwschap gespeeld. Van deze 39 duiven hebben in de vereniging 19 het papier gehaald.
In de CC was de verhouding 39/20. De doffer NL-18-1527882 was de winnaar van het goud! O.a. van Bierges vloog deze doffer ook prijs en wel de 24e van 434 duiven in de vereniging. De vader is eigen kweek. De moeder is als ei meegenomen van de Combinatie Kroesen (thans wonende te Erica). Zij is een dochter van een zoon van de alom bekende Jan en een zus van het Superduifje van Leo Heremans. Een prima afstamming dus!
De winnaar van het zilver is ook een doffer en wel de NL-18-1527900. Ook de vader van deze doffer is eigen kweek. De moeder komt van Jonker Breedingloft uit Didam. Haar ouders komen van Henri Diks en Nico-Jan Koenders.
Ook de vader van de duivin NL-18-1527905, de winnares van het brons, is eigen kweek. Deze doffer, de 559, is ook de vader van de NL-17-1716601. Deze laatste was vorig jaar 1e Asduif Generaal in de CC De Grensstreek! De moeder van de winnares komt van Lute Bruinenberg te Glanerbrug. Deze duif is door Wim aangekocht op de totale verkoop na het overlijden van Bennie Groeneveld (Denekamp). Zij komt uit de oude Van Loon-stam van Lute Bruinenberg. De 601 is dit jaar al vier maal bij de eerste 10 in de vereniging geëindigd!
Wim is metselaar van beroep. Dat betekent ’s morgens vroeg opstaan ( 05:30 uur) en om 06:15 uur vertrekken! Hij heeft ’s morgens dus niet veel tijd om zijn duiven te verzorgen. Wel laat hij voordat hij vertrekt de jonge duiven los. Dat zijn er op dit moment ongeveer 50. Voor de natour heeft Wim nog zo’n 20 jongen. Uiteraard voert hij ’s morgens ook de rest. Dit voer zet hij ’s avonds allemaal klaar.
Rond 16:30 uur is Wim terug van zijn werk. Eerst laat hij dan de doffers trainen. Daarna de duivinnen. Na terugkomst van de vlucht voert hij Matador Start. Vanaf dinsdagavond wordt daar Matador Energy aan toegevoegd. Als toevoeging geeft hij de producten van Gert-Jan Beute.
Vanaf deze plaats wil ik Wim succes wensen voor de komende vluchten. Ik reken er op dat ik nog wel een keertje terug moet komen!

Door: Albert Bartelink.

Jan Zwijnenberg (Oldenzaal) zegeviert op Quiévrain van 4 mei!

Nadat hij vorige week al de titel Grootmeester V17 Bierges van Het Spoor der Kampioenen pakte, wist Jan afgelopen zaterdag beslag te leggen op de eerste prijs van CC4 Hart van Twente!
Vorige week heeft u in genoemd duivenblad kunnen lezen dat we Jan moeten scharen onder de kleine liefhebbers wat betreft aantal duiven. Echter niet wat betreft prestaties!
Jan speelt op dit moment met slechts acht weduwnaars. Twee duivinnen, die op de dagfond mee moeten, completeren het tiental dat Jan vrijdag heeft ingemand.
Jan heeft op dit moment 24 jonge duiven.
De duiven, ook de weduwnaars, van Jan zijn zeer tam.
Ze pikken door het gaas de maiskorrels die Jan tussen zijn vingers vasthoudt.
Jan heeft zijn stam opgebouwd met duiven van Mees Doornekamp (Hoevelaken),
K. & K. Meijers (Ootmarsum) en Gebr. van Langen (De Lutte).
Ook heeft hij samenkweek gedaan met Bennie van Dijk (Westerhaar).
Omdat Els, Jans vrouw, aan haar voet is geopereerd, moet Jan de eerste tijd ook huishoudelijke taken verrichten.
Dit zal hem echter niet beletten om zijn duiven alle aandacht te geven die ze nodig hebben.
Vanaf deze plaats wil ik Els beterschap wensen en Jan veel succes met zijn passie!
Albert Bartelink.