Eerste prijs voor Vincent Bonnes (De Lutte) op Fay-aux-Loges (Orléans) van 25 mei!

Vincent is sinds eind 1986 lid van de P.V. De Zwaluw te Oldenzaal. Ongeveer sinds het begin van deze eeuw is hij ieder jaar bij de kampioenen!
Hij heeft donderdagavond 29 duiven ingekorfd. Vincent speelt totaalweduwschap met doffers en duivinnen. Van deze 29 duiven hebben er in de vereniging 6 het papier gehaald. In de CC was de verhouding 29/7. In de afdeling was de verhouding 29/9. Vincent is van mening dat dit beter moet! Echter de eerste prijs in de CC is ook wat waard. Daarnaast speelt Vincent de 4e, 17e, 191e, 206e enzovoort in de gehele afdeling!
De doffer NL-18-1552423 was de eersteprijswinnaar! O.a. van Dizy-le-Gros vloog deze doffer ook prijs en wel de 28e van 293 duiven in de vereniging.
De vader is eigen kweek. Hij heeft van Vincent de naam Bruno gekregen. Bruno vloog in 2017 o.a. 1e NPO Noord Pithiviers van 4872 duiven en 9e NPO Noord Gien van 3631 duiven! Na deze geweldige prestaties is deze doffer naar het kweekhok gegaan. Dat dit geen slecht besluit was is nu al bewezen.
De moeder is ook eigen kweek. Zij heet Sophie. Als jonge duif vloog ze de 4e NPO Mantes-la-Jolie. Als jaarling was ze 5e Asduif dagfond van CC De Grensstreek. Naast de kopprijs op Mantes-la-Jolie heeft ze nog verschillende kopprijzen op haar erelijst staan! O.a. Nijvel 2/1225, Bourges 2/355 en Orleans 5/520. Menigeen heeft dit soort duiven niet op zijn hok!
Dat Vincent niet alleen goede duiven heeft voor de dagfond bewijst de uitslag van Quiévrain van zaterdagmorgen. Ook op die vlucht won Vincent de 1e prijs van de P.V. De Zwaluw! Hij had voor die vlucht 18 duiven ingekorfd. Daarvan vlogen er liefst 15 prijs. In de CC begon hij met de 3e prijs! Daarmee doet hij ook een gooi naar de titel Grootmeester van Het Spoor der Kampioenen!
Vincent is agrariër van beroep.
Dat betekent ‘s morgens vroeg opstaan want hij beschikt niet over een melkrobot. Omdat de tijd ontbreekt om iedere dag de hokken te krabben heeft hij stro op de hokken. Naast de drukke werkzaamheden op de boerderij werkt Vincent ook nog enkele dagen als hovenier bij het bedrijf van zijn kameraad René van Langen. Voorwaar een druk bestaan!
Vanaf deze plaats wil ik Vincent succes wensen voor de rest van het seizoen. Ik reken er op dat ik nog wel een keer richting grens moet!
Albert Bartelink.
PS: Op de site van Vincent (www.vincentbonnes.nl) kunt u de afstamming van de hierboven genoemde duiven lezen.