Goud, zilver en brons voor Wim Tijkorte (Denekamp) op Dizy-le-Gros van 11 mei!

Wim is lid van de P.V. De Snelvlucht te Denekamp.
Sinds jaren is hij daar bij de kampioenen! Hij heeft donderdagavond 39 duiven ingekorfd. Dit waren 18 doffers en 21 duivinnen. De duiven worden op totaalweduwschap gespeeld. Van deze 39 duiven hebben in de vereniging 19 het papier gehaald.
In de CC was de verhouding 39/20. De doffer NL-18-1527882 was de winnaar van het goud! O.a. van Bierges vloog deze doffer ook prijs en wel de 24e van 434 duiven in de vereniging. De vader is eigen kweek. De moeder is als ei meegenomen van de Combinatie Kroesen (thans wonende te Erica). Zij is een dochter van een zoon van de alom bekende Jan en een zus van het Superduifje van Leo Heremans. Een prima afstamming dus!
De winnaar van het zilver is ook een doffer en wel de NL-18-1527900. Ook de vader van deze doffer is eigen kweek. De moeder komt van Jonker Breedingloft uit Didam. Haar ouders komen van Henri Diks en Nico-Jan Koenders.
Ook de vader van de duivin NL-18-1527905, de winnares van het brons, is eigen kweek. Deze doffer, de 559, is ook de vader van de NL-17-1716601. Deze laatste was vorig jaar 1e Asduif Generaal in de CC De Grensstreek! De moeder van de winnares komt van Lute Bruinenberg te Glanerbrug. Deze duif is door Wim aangekocht op de totale verkoop na het overlijden van Bennie Groeneveld (Denekamp). Zij komt uit de oude Van Loon-stam van Lute Bruinenberg. De 601 is dit jaar al vier maal bij de eerste 10 in de vereniging geëindigd!
Wim is metselaar van beroep. Dat betekent ‘s morgens vroeg opstaan ( 05:30 uur) en om 06:15 uur vertrekken! Hij heeft ‘s morgens dus niet veel tijd om zijn duiven te verzorgen. Wel laat hij voordat hij vertrekt de jonge duiven los. Dat zijn er op dit moment ongeveer 50. Voor de natour heeft Wim nog zo’n 20 jongen. Uiteraard voert hij ‘s morgens ook de rest. Dit voer zet hij ‘s avonds allemaal klaar.
Rond 16:30 uur is Wim terug van zijn werk. Eerst laat hij dan de doffers trainen. Daarna de duivinnen. Na terugkomst van de vlucht voert hij Matador Start. Vanaf dinsdagavond wordt daar Matador Energy aan toegevoegd. Als toevoeging geeft hij de producten van Gert-Jan Beute.
Vanaf deze plaats wil ik Wim succes wensen voor de komende vluchten. Ik reken er op dat ik nog wel een keertje terug moet komen!

Door: Albert Bartelink.