Snelste duif op Etroeungt van Harrie Helming uit Borne.

Drie van zijn 10 ingezette duiven vlogen zich in de prijzen. Harrie woont samen met zijn vrouw Alberta en hond Stapper aan de Grotestraat in Borne en is lid van P.V. de Luchtbode te Borne.

Harrie speelt het gehele programma maar heeft een voorkeur voor de dagfond en marathonvluchten. Zo won Harrie reeds eerder de 1e Périgueux van de gehele sector.

Afgelopen zaterdag werden we reeds door de afdeling gewaarschuwd dat de duiven hoge snelheden zouden halen. Toen de eerste duif bij Harrie op de klep viel was dit dan ook een hele vroege. Deze doffer blijkt later bij afslaan een snelheid te halen van 2335,300 meter/minuut, omgerekend is dit meer dan
140 KM/Uur. De snelste duif in onze CC4 Hart van Twente ooit !

Hiermee komt ook het vorige snelheidsrecord in de CC te vervallen (1858.391 mpm / K&K Meijers).

Harrie had zijn duiven niet lichter gevoerd dan anders, hij voert bij thuiskomst heel licht voer, vanaf maandag worden de duiven volle bak gevoerd en na een kwartier wordt dit weggenomen. Vanaf de dag voor inkorving krijgen ze nog een energy mengeling voorgeschoteld.

De winnende doffer (NL18-1523927) heeft Harrie zelf gekweekt uit een doffer van Gerard Alberink, Harbrinkhoek (NL17-1712790, als ei gehaald) en duivin van Marcel Wegter, Saasveld (NL16-1144407).

De moeder van de winnaar is de zus van NL16-1144408, deze was vorig jaar 1e duifkampioen in de CC4 van kring 2.  
Deze beide duiven (407 en 408) komen uit Marcel Wegters stamkoppel (326×328), ook hier blijkt wederom dat afkomst zich niet verloochend.

De winnaar van zaterdag vloog eerder al een 2e op Bierges van 353 duiven (43e van 3340 duiven) met 1848 meter/minuut.

Op dezelfde dag komen ook de duiven uit Chateaudun thuis, hier pakt Harrie de 5e duif van de CC.

Harrie, van harte gefeliciteerd, super prestatie.

Door: Frank Vunderink

Eén reactie

  1. […] Borne is een Twentse forensengemeente ten noordwesten van Hengelo in de Nederlandse provincie Overijssel. Mensen uit Borne hebben in Twente de bijnaam Melbuul (Twents voor meelzak). Tot het eind van de 18e eeuw was Borne een onwelvarende plattelandsgemeente. In 1828 stichtte een Duitse jood, Salomon Jacob Spanjaard, een bedrijf, wat uitgroeide tot een van de vele textielfabrieken in de regio Twente. De bekendste telg uit de familie Spanjaard was Jacob Spanjaard, die de fabriek in de eerste decennia van de twintigste eeuw leidde. Eerder waren we in Borne al op bezoek bij de Combinatie Seelen, Combinatie Blokhuis, Justin Bartelink en Harrie Helming. […]

Reacties zijn gesloten.