Karel en Kas Meijers (Ootmarsum) winnen eerste prijs op Châlons-en-Champagne van 11 juli 2020

In het verslag van de winnaars op Fay-aux-Loges van maandag 6 juli heb ik gemeld dat ik daar ook vorig jaar al op bezoek ben geweest. Met de winnaars van Châlon-en-Chapagne is dat niet anders! Mijn verslagen van vorig jaar kunt u nog eens nalezen via de volgende links: http://cc4hvt.nl/?p=334 en http://cc4hvt.nl/?p=330

De vader-zoon-combinatie heeft eerder dit jaar al dicht bij een overwinning in onze CC gezeten. Vorige week op Fay-aux-Loges hadden ze bijvoorbeeld de derde prijs.  Ook bij de kampioenschappen doet de combinatie het goed. Op de reeds afgesloten vitesse staat hun NL-17-1743755 op de eerste plaats bij de duifkampioenschappen! Daarnaast staat hun BE-15-6108321 bovenaan in de tussenstand van de midfond! Ten slotte staat de combinatie in de tussenstand van het onaangewezen kampioenschap midfond op de tweede plaats.

Door de coronaperikelen is de voorbereiding op het vliegseizoen anders verlopen dan in voorgaande jaren. Zo heeft de combinatie dit voorjaar ook de doffers verduisterd. Dit tot eind mei. Alle oude duiven worden gespeeld op totaal weduwschap. De duiven worden in de loop van de week zwaarder gevoerd. Het voer komt van Van Robaeys. 

De duiven trainen één of twee keer per dag. De vlag wordt wel gebruikt maar is niet echt nodig.

Noemenswaard is nog dat Kas en Karel op de vlucht Fay-au-Loges harde wind van achter verwachtten. Daarom hebben ze op die vlucht 20 duiven ingekorfd. Omdat de weersomstandigheden op de dag van lossing, maandag, heel anders waren, bleef het resultaat beperkt tot twee kopduiven; de derde en de twintigste prijs. Op de dagfondvlucht van zaterdag aanstaande zet de combinatie vier duiven in.

Van de gekweekte jongen beschikt de combinatie nog over ongeveer 80 stuks. Van die 80 worden er dit weekend ongeveer 10 ingezet. Met mij is de combinatie van mening dat wij niet samen met CC5 moeten lossen. Samen lossen met CC3 heeft onze voorkeur.

Over de winnende doffer NL-19-1340747 kan het volgende worden opgemerkt. Als jonge duif heeft hij vorig jaar op de natour zeven vluchten afgewerkt. Noemenswaardige resultaten heeft hij niet behaald. Zoals u op de bijgevoegde stamkaart kunt zien heeft de doffer illustere voorouders! De vader is een rechtstreekse van Stefaan Lambrechts en de moeder is een rechtstreekse van Ad Schaerlaeckens. Zeer bekende namen dus in de duivenwereld!

Naast de eerste prijs had de combinatie nog twee kopduiven op Châlons-en-Champagne: de vierde en de tiende prijs! De winnares van de vierde prijs is een zusje van hun Olympic Nicole en de winnares van de tiende prijs is een nichtje van Olympic Nicole! Een familie van winnaars dus.

Vanaf deze plaats wil ik Karel en Kas succes wensen voor de rest van het seizoen! Ik reken er op dat ik, of iemand anders, dit seizoen nog wel een keer naar Ootmarsum moet voor een reportage over een vluchtoverwinning!

Albert Bartelink.

PS: Let op de foto op grote valplanken die de combinatie voor dit vluchtseizoen heeft aangebracht!

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.