K. & K. Meijers leggen beslag op Bierges in CC4 “Hart van Twente”

Bierges, de naam van deze losplaats begint al gezellig en dat is in het weekend van ons Koningsfeest alvast een goed begin. Want zoals alles, een goed begin is het halve werk. Zoals u allen weet zijn we nét begonnen met onze nieuwe CC4 “Hart van Twente”. En daarin zien we mooie aantallen duiven tegen mooie aantallen liefhebbers. Tevens zijn we nog aan het begin van het prille 2019 seizoen en hebben we nu met de 3e vlucht wederom een een-tweetje te pakken nadat de Gebr. van Langen dit kunstje ook flikten. De heren Karel & Kas Meijers uit Ootmarsum hebben met twee duiven afgelopen weekend het goud en zilver opgeëist, net zoals we de heren Bottas en Hamilton van Mercedes bij de F1 zagen doen zondagmiddag. De gelijkenissen zijn treffend, want Meijers is net als Mercedes een echt sprintteam. Ze korfden voor deze vlucht 33 duiven in én 15 overnachtduiven gingen mee voor “spek en bonen”. Steeds meer liefhebbers maken gebruik van deze regeling die sinds dit seizoen in het leven is geroepen. Men kan in het klokje ingeven hoeveel duiven (op volgorde van getekende) meedoen voor de prijzen in alle niveau’s vanaf niveau 2. Deze nieuwe regeling zorgt echter voor nog wat interne-compuclub problemen waardoor Meijers de enige is (omdat hun actief aantallen in het klokje hadden gezet) die van de vereniging “De Othmarvliegers” op de online-uitslag staat. Dit probleem zou dinsdag/woensdag verholpen moeten zijn, en dan is de uitslag ook pas volledig definitief.

Meijers is alom bekend om hun sprinters. Duiven van Leo Heremans brachten successen naar de Nutterseweg in Ootmarsum en na enkele jaren konden ze al naar de Olympiade met Olympic Bolt. Grootse successen werden die jaren ook behaald met toppers als “Heartbeat in the Sky” en Nationale Asduif Natour XENA. Echter deze professionele combinatie kreeg bezoek van enkele oosterse vrienden waardoor de toppers naar China verhuisden. Nieuwe investeringen werden er echter ook direct gedaan, Stefaan Lambrechts was de nieuwe coming man van de sprint en dus werden er meerdere jaren rondes gehaald in Berlaar. Mét succes, want in combinatie met de Heremans duiven werd daaruit onder andere weer hun Olympiade duif van 2018 geboren. Olympic Nicole, een witte raaf met een palmares waar je U tegen zegt. Kwaliteit verloochent zich niet en met de kennis en kunde van beide heren zorgen ze ervoor dat dit boven komt drijven.

De duiven bij Meijers krijgen bij aanvang seizoen een geelkuurtje op nest, waarna ze 1 ronde jongen grootbrengen. Dit speelt zich af zo’n ruime maand geleden want eind maart gaan de duiven hier op totaal weduwschap en worden beide geslachten gespeeld. Om eventuele geel besmetting buiten de deur te houden wordt er gebruik gemaakt van de Gele Druppels, Trichosan. In de winter krijgen de duiven Naturaline (is goedkoper) en tijdens het seizoen enkele dagen Forte Vita van Travipharma. Kas, de coach van de twee, heeft in de afgelopen tig-jaar van alles geprobeerd, maar zijn conclusie is helder. “Het gaat er niet slechter of beter om” Zijn tip is dan ook simpel: Hou alle bijproducten mooi buiten de deur je vliegt er geen prijs harder door. En áls je dan wat doet, houd het natuurlijk.

De duiven worden 1x per dag getraind, in de ochtend. Echter vanaf komende week gaan de doffers naar de middag training zodat er in de ochtend tijd is voor de jonge duiven. Verder qua luchtwegen doen ze niets, dan moeten de duiven al echt in elkaar zitten met dikke pluimen. De duiven krijgen verder veel en goed voer waarbij ze driemaal daags een nieuwe portie voorgeschoteld krijgen.

De winnaressen zijn dochter en moeder waaruit blijkt dat erfelijke kwaliteiten niet onder stoelen of banken geschoven kan worden wanneer de omstandigheden kloppen. Beide duiven hebben zowel Heremans als Stefaan Lambrechts bloed in hun aderen stromen waarmee ze dus beslag leggen op de 1e en 2e plaats tegen bijna 3100 duiven met een snelheid van 1858 mpm. Dat Meijers zijn ploeg sowieso al aan de gang heeft blijkt ook de prestaties van voorgaande weken.

V15 Boxtel tegen 1961 duiven: 4,5,6,52,114,118,119,121,125,141,183,184,197,etc. 38/17
V16 Tilburg tegen 4053 duiven: 59,87,89,94,131,135,148,149,196,199 etc 40/20
V17 Bierges tegen 3074 duiven: 1,2,97,98,168,173 etc 33/13

Opmerkelijk is dat de winnaar van Bierges (1e tegen 3074 duiven) ook al een 5e tegen 1961 duiven vloog op Boxtel.. Wellicht een nieuwe Olympiade duif in wording? Hoe dan ook, na deze winst op BIERges, kon er na het klokafslaan dan ook eindelijk geproost worden met, u raadt het al, een biertje!

Door: Jim van Ingen

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.