Goud, zilver en brons op één na laatste natourvlucht (Quiévrain) van 7 september voor Karel en Kas Meijers uit Ootmarsum!

Kas en Karel voor het tuinhok.

Eerder dit seizoen heeft de combinatie op de Vitesse al twee overwinningen geboekt. Dit was op V18 Bierges van 27 april en V27 Tilburg van 6 juli.
Op Bierges won de combinatie ook zilver! Goud, zilver en brons is dus ook voor Karel en Kas een nieuwe ervaring! Hoewel u op deze site al eerder iets over hen heeft kunnen lezen, wil ik toch beginnen met beiden aan u voor te stellen.

Karel is een 70-jarige voormalige dierenarts. Hij woont in het centrum van Ootmarsum. Kas, de zoon van Karel, woont aan de rand van Ootmarsum (Nutterseweg) in een voormalige boerderij.
Achter de boerderij staan de duivenhokken. Kas is begin veertig en professioneel duivenliefhebber. Hij heeft dus van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Minimaal twee maal per dag komt Karel op de fiets naar de hokken om samen met Kas de duiven te verzorgen.
Gelet op de grootte van de kolonie gaat er veel tijd zitten in de verzorging. Karel neemt ook het lappen van de duiven voor zijn rekening. Onlangs heeft de combinatie z’n duivenaanhanger verkocht en een bestelauto aangeschaft.
Het vervoeren van de duiven gaat op die manier handiger.
Hoewel de combinatie zowel oude duiven als jonge duiven meehad op Quiévrain, waren de eerste drie jongen.
Zoals u zich waarschijnlijk nog kunt herinneren, heeft de combinatie vorig jaar met hun Olympic Nicole deelgenomen aan de Olympiade in Poznan. Na een imposante vliegcarrière hebben vader en zoon Olympic Nicole niet verkocht, maar naar het kweekhok verplaatst. Op dat kweekhok verblijven ook nog de ouders van Olympic Nicole! Dat dit een goed beleid is geweest, blijkt uit het volgende. 

De eerste duif, de NL-19-1340885, is een dochter van Olympic Nicole! 
De tweede duif, de NL-19-1340751, is een kleinkind van Olympic Nicole.
De derde duif ten slotte, de NL-19-1340772, is een volle broer van Olympic Nicole!

Voor de stamkaarten van het winnende drietal verwijs ik u kortheidshalve naar Pipa.
De “751” is een jong van de eerste ronde. De eerste ronde wordt “op de deur” gespeeld. De beide andere jongen zijn van de tweede en derde ronde. Deze ronden worden niet gescheiden gespeeld.
Tot slot nog een goede raad van Karel: stop met roken! (Karel is een klein jaar geleden ook gestopt!)
Ik besluit met Karel en Kas nog veel succes te wensen voor de laatste natourvlucht! Danken wil ik hen voor de prettige ontvangst!

Door: Albert Bartelink.

2 reacties

Reacties zijn gesloten.