Geert Ros wint de erg pittige eendaagse wedvlucht van Issoudun

De 18-1522535 is een vet blauwe duivin uit het vlieghok van Geert zelf. Deze jaarling weduwduivin, stamt uit de Bourges-lijnen van Herman Dijkstra uit Beckum. De beide ouders zijn als jong gekregen uit het kweekhok van Justin Bartelink uit Borne.
De vader komt uit de Donar en de moeder uit de Bourges-Girl, beide rechtstreeks van Herman Dijkstra. Ook op andere hokken presteren deze duiven uitstekend, met name op de eendaagse fond.
Echt duiven weer was het zaterdag 22 juni, warmte en een stevige kopwind voorspelden een lange vliegtijd voor de 681 km.
Even na vijven zag duivenvriend Andrė Pots de duif laag aankomen uit westelijke richting.
Heel snel zat ze bij haar partner in het broedvak en werd geconstateerd om 15.14.15 uur. Daarmee was ze als 3e getekende, naar later bleek, nipt de snelste van dit pittige concours.
Door een matig jonge duivenseizoen van Geert vorig jaar was er geen prijs voor haar in 2018. In 2019 maakte zij het geschonken vertrouwen waar met vijf mooie prijzen in vitesse-midfond en een kopprijs op Fay Aux Loges (Orleans): Noord 43-4087 Cc 8-743 Vereniging 2-157.
Op Chăteaudun speelde de wind haar parten en kwam ze pas terug ver na sluitingstijd van het concours.
Nu op Issoudun is ze winnares van het NPO-concours Afdeling 9 Noord en 7e van de gehele afdeling.n
Wederom een topprestatie uit postduiven vereniging De Reisduif uit Borne.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.