Eerste prijs op derde jongeduivenvlucht (Bierges) van 13 juli voor Harry Hellen uit Denekamp!

Harry is al jaren lid van De Snelvlucht Denekamp. Daarvoor was hij lid van de inmiddels opgeheven vereniging De Vredesduif Denekamp.

Sinds het overlijden van Gerrit Kamphuis is hij voorzitter.
Hij woont in het buitengebied van Denekamp in een ruime vrijstaande woning met een grote tuin vlakbij het industrieterrein Sombeek. Hij werkt als onderhoudsmonteur bij de St. Nicolaasstichting in Noord-Deurningen.
Evenals bij veel andere liefhebbers is het ook bij Harry met betrekking tot de jonge duiven “huilen met de pet op”. Harry heeft op de eerste vlucht (Beek en Donk) 53 duiven ingekorfd. Op de tweede vlucht, Tilburg, waren daar er nog 29 van over. Met een paar herintreders heeft hij er op Bierges nog 28 in kunnen korven. Van die 28 hebben er nu (maandagavond) 18 het thuishonk bereikt.
De winnaar (een doffer dus) is de NL-19-1315594. De vader is de CC-duif. Dit is de NL-13-1935272. Zijn naam is als volgt verklaarbaar. In de oude CC1 van Kring 2 werd jaarlijks om de kas te spekken een Jongeduivencompetitie gehouden. De kampioenen van het jaar daarvoor kregen elk een ring van een speciale serie. In het voorjaar werden dan de jonge duiven verkocht. In 2013 heeft Harry op die manier een jonge duif gekocht van Wim Tijkorte. De CC-duif heeft uitstekend gepresteerd. Op zijn erelijst staan onder andere de volgende prijzen: Peronne 8e/2094d, Peronne 7e/1555d en Quiévrain 8e/307. De voorouders van de CC-duif komen onder andere van de volgende hokken: Jan en Leanne van de Pasch, Gebr. van Langen, Vincent Bonnes en Wim Tijkorte zelf. De moeder van de winnaar is eigen kweek o.a. uit duiven van de Gebr. van Langen.
Harry heeft de jonge duiven gescheiden gespeeld. Daarmee is hij, nu er nog zo weinig in het hok zitten, gestopt.
Qua verzorging valt er eigenlijk weinig te melden. Harry mixt een zak Garvo-vlieg, een zak Matador-vlieg en een zak zuiveringsmengeling. Dit vult hij aan met een handje snoepzaad. Twee maal per week geeft hij Naturaline door het water. In het voorjaar geeft hij geregeld appelazijn door het water.

Een maal per week lapt de duivenmaat van Harry, Aloys Kamphuis uit Beuningen, de jongen van Harry en uiteraard ook zijn eigen jongen. De losplaats is dan meestal Vreden (Duitsland).
Ik wil besluiten met Harry nog veel succes te wensen voor de rest van het seizoen! Danken wil ik hem voor de prettige ontvangst.
Albert Bartelink.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.