Zware midfondvlucht vanaf Dizy le Gros gewonnen door Geert Ros

En dat is nummer 2. Na zijn overwinning op de proloog van dit seizoen drukt Geert Ros uit Delden nu zijn stempel op de eerste midfondvlucht vanuit het Franse Dizy le Gros.

Dat het een pittige vlucht zou worden was al wel even bekend toen de weersverwachting een constante NNO-wind op de hele vlieglijn liet zien. Als duivenmelker weet je dan dat je jouw vliegploeg er goed voor moet zetten om een mooie uitslag te draaien. 

Onze winnaar is iemand die je dat zeker niet hoeft te leren. Als je de uitslag goed leest zie je direct dat Geert zijn vliegploeg prima aan de start heeft gebracht.

Tegen 2616 duiven in concours pakken zijn duiven 21 prijzen van de 35 die hij had meegegeven.

Geert vertelt: Dit soort vluchten zijn de beste selectie voor je vliegploeg.

Het was echt duivenweer met blauwe luchten en wat witte wolkjes en die Noordooster kracht 3-4.

Alle ingrediënten om op ieder hok de verschillen in kwaliteit en de actuele vorm zichtbaar te krijgen.

Het kaf wordt van het koren gescheiden. En al is het dan een relatief korte afstand en nog vroeg in het seizoen, het geeft de liefhebber een duidelijk beeld hoe het ervoor staat met zijn vliegploeg. Het is een waardevolle indicatie waar een ieder zijn voordeel mee kan doen meent Geert.

Een paar vluchten meer van dit kaliber en we hoeven in de herfst niet te dubben wat blijft en wat verdwijnt.

Geert en zijn compagnon Andre Pots zagen een oud gezegde “ander weer, andere duiven” op deze vlucht volledig uitkomen. Verschillende jaarlingen maken mede het mooie weer op de hokken in Delden. Zo ook afgelopen zaterdag. 

Het was opnieuw Andre met zijn arendsogen die de eerste duif van grote afstand uit de goede richting zag aankomen. Het bleek de jaarling doffer NL22-8137370 te zijn die, nog erg fris na deze inspanning, het hok binnenliep. Dit doffertje is gekweekt uit een doffer van wijlen Anton Ruitenberg en is inteelt naar de legendarische “Bliksem”en “781”van Gaby Vandenabeele en van inteelt Kleine Dirk. De moeder “NL17-1736204 komt van het hok van Bert Aaftink uit Hengelo en luistert naar de naam “Good Impression. Ze geeft meerdere goede nazaten. 

Frappant is dat een ander jong uit deze duivin de NL21-1570698 dit weekend ook een eerste vloog bij Arnold Paalman in Laren.

De winnaar vliegt een 1e in Duivensportcentrum Borne tegen 664 duiven, een 1e in onze CC tegen 2616 duiven, een 8e in vlieggebied Noord tegen 13.105 duiven en tenslotte een 20e in afdeling 9 tegen 19.066 duiven. Een geweldige prestatie op deze lastige vlucht. Geert van harte proficiat met deze prachtige overwinning en op naar de volgende.

De eerste 10 van de uitslag:

  1. Geert Ros Delden
  2. Vincent Bonnes De Lutte
  3. Jan Leusenkamp Hengelo
  4. Vincent Bonnes De Lutte
  5. Gerald Spitshuis De Lutte
  6. Hugo Schipdam Hengelo
  7. John Vasterink Hengelo
  8. Gebr. van Langen De Lutte
  9. Wim Tijkorte Denekamp
  10. Herman Sabel Hengelo