Weergaloze broers van Langen domineren wedvlucht Tongeren

Het seizoen 2022 is nog maar 2 weken oud en onmiddellijk hebben Peter en René van Langen uit het pittoreske De Lutte hun stempel gedrukt op de eerste uitslagen.

Op Tongeren waren ze weer eens absolute top met 41 van de 50 gezette duiven op de uitslag. Ze vliegen een 1e en 2e in onze CC tegen 3051 duiven maar ook regionaal in Noord hebben ze beslag gelegd op de beide eerste prijzen tegen bijna 15000 duiven. Vaandeldrager werd hun 3 jarige weduwnaar NL19-133264 die samen met een jaarling duivin als een bliksemschicht over het dak van de ouderlijke boerderij kwam aangestormd. Met snelheden van respectievelijk 1306 en 1304 meter waren ze de gehele concurrentie te snel af. 

Nu is zeker de winnaar niet aan zijn proefstuk toe getuige de vele vroege aankomsten in de eerdere seizoenen. De doffer is van het soort Heremans-Ceusters met tevens wat Lambrechts bloed in de aderen. Hij draagt de veelbetekenende naam Bingo 1 naar zijn vader Bingo. Beide ouders zijn zeer goed bevlogen duiven met aansprekende overwinningen achter hun naam op de snelheidsvluchten.

De overwinnaar heeft tot nu toe zijn beste prestatie afgelopen zaterdag neergezet maar eerder met een 1e op Chalons en Champagne tegen 1408 duiven, een 2e op Kerkrade tegen 3396 duiven, een 2e op Boxmeer tegen 1295 duiven en een 5e op Etroeungt tegen 3392 duiven absoluut bewezen kop te kunnen vliegen.

In 2021 werd Bingo 1 eerste asduif van onze CC.

Peter en René proberen de duivensport zo simpel mogelijk te beoefenen en gaan vanwege hun werk uitgekiend met de beschikbare tijd om.

Ze hanteren een opvoer systeem met een mengeling van Mariman aangevuld met producten als Tovo korrels en pinda’s. Wat verder in de week trainen zowel de doffers als de duivinnen dan lang en hard.

Voor het inkorven wordt kort getoond. 

Bingo 1 is waarschijnlijk zeer gemotiveerd vertrokken naar Tongeren want Peter vertelde mij dat ze hem bij het inkorven even kwijt waren. Hij bleek zich in een andere nestbak met een duivin te hebben teruggetrokken. Waarschijnlijk heeft dit tot deze bijzonder prestatie geleid.

Wij feliciteren de broers met deze top overwinning en gaan er eigenlijk vanuit dat het hierbij voor dit seizoen niet zal blijven.

De eerste 10 van onze CC:
1. Gebr. van Langen, de Lutte
2. Gebr. van Langen, de Lutte
3. G.Heerink, Denekamp
4. G.Heerink, Denekamp
5. J.Luhen, Weerselo
6. V.Bonnes, de Lutte
7. J.Vasterink, Hengelo
8. J.Leusenkamp, Hengelo
9. J.Vasterink, Hengelo
10. Wim Tijkorte, Denekamp