Wat valt er nog te zeggen, het is niet te geloven maar Justin Bartelink pakt zijn 7e CC overwinning van dit seizoen

Met deze woorden (wat valt er nog te zeggen, het is niet te geloven) begint Justin zijn relaas op mijn verzoek iets te vertellen over zijn nieuwste wapenfeit de CC overwinning op Courtisols / Châlons en Champagne voor de jonge duiven.

Vanwege de verwachte hitte heeft het bestuur van de afdeling in overleg met de lossingscommissie besloten om de geplande losplaats Sourdun te wijzigen in Châlons. Daardoor kwamen de jonge duiven een kleine 100 km dichterbij te zitten. In zijn totaliteit werden er in onze afdeling 4159 duiven van 241 liefhebbers ingekorfd waarvan 367 uit CC4. Justin had er maar liefst 34 meegegeven waarvan er zich 22 wisten te klasseren.

We laten hem aan het woord.

Deze overwinning is voor mij een fantastische afsluiter van een grandioos seizoen. Het beste wat ik ooit heb gehad tot nu toe. Zoals eerder gezegd lukt alles.

In de voorbereiding naar deze vlucht heb ik stevig ingegrepen. De jongen hadden het zwaar gehad op de voorgaande vlucht waardoor ik zwaarder ben gaan voeren. Dit om een snel herstel te bevorderen.

Gaandeweg de week zag ik dat het wel goed zat. Daardoor vond ik het in eerste instantie jammer dat er werd gekozen voor een lossingsplaats dichterbij. Achteraf is het toch een goede keuze geweest en ondanks een teruggang in de kilometers hebben de jongen het niet gemakkelijk gehad.

Ik vind überhaupt dat het welzijn van de duiven voorop moet staan. Nu blijkt ook dat deze vlucht bij de meeste liefhebbers wel goed is verlopen. Ondanks het warme weer van de afgelopen week had ik over de training weinig te klagen ondanks het feit dat mijn duivinnen er wat minder enthousiast aan trokken. Ze gaan hier los nadat ik terug ben van mijn werk en dat is tegen half vijf. De doffers trainen wat later op de avond. Dan is het ook al wat koeler waardoor ze enthousiaster trainen.

Ik heb mijn ploeg vol vertrouwen ingekorfd en dat hebben ze bepaald niet beschaamd.

Bij de thuiskomst zaten er ook enkele letters achter het huis. We hadden samen vastgesteld dat we zouden moeten klokken ronden tien over half twee om vroeg te zitten. Om 13.41 uur vloog er een vale duif met een grote ronde om de huizen. Dat zou er een van mijn achterbuurman kunnen zijn die duiven meehad op de natour. Plotsklaps zat de vale echter bij mij op de klep. Ik zag onmiddellijk dat het mijn 2e getekende de NL23-9011516 was. Deze doffer was de laatste weken steeds beter op dreef. Het is een volle broer van de winnaar van vorige week. Hij komt uit mijn vale Koopman doffer x een dochter van Mr. Chateaudun van de combinatie Seelen. Op de 2e moest ik wel even wachten maar toen die er eenmaal was begon het treintje goed te lopen.

Justin wil nog een paar dingen kwijt. Ik kreeg zojuist bericht van de NPO dat er deze week een dopingcontrole bij mij plaatsvindt. Dat vind ik een goede zaak. De liefhebbers die duiven meegeven op de laatste vlucht van het seizoen wens ik succes. Tenslotte wil ik mijn mede liefhebbers meegeven dat het nieuwe seizoen al is begonnen. Dus laat jullie duiven goed door de grote rui komen.

Dan heb ik nog een paar slotwoorden voor Justin. Wat een fenomenaal seizoen heb jij afgewerkt. Je hebt je plan gemaakt, uitgevoerd en je bent er niet van afgeweken. Jouw standvastigheid is meer dan beloond. Je hebt het als jonge liefhebber zelf bereikt en bent zo slim geweest je oor overal goed ten luister te leggen. Justin, je bent een voorbeeld voor velen in onze sport. Ga zo door en we gaan weer van je horen. Proficiat, proficiat met deze overwinning en alles wat je hebt bereikt.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Justin Bartelink Borne
  2. Geert Ros Delden
  3. Justin Bartelink Borne
  4. Comb. Blokhuis Borne
  5. Comb. Seelen Borne
  6. Justin Bartelink Borne
  7. M. Dreierink Hengelo
  8. Frans Oude Nijeweme Denekamp

9 en 10 Justin Bartelink Borne