VIP’s André van Jim van Ingen de snelste van Chateauroux !

Afgelopen zaterdag werd nationaal Chateauroux vervlogen.
Dé dagfondvlucht van het jaar. In CC4 Hart van Twente wist Jim van Ingen beslag te leggen op de 1e prijs, en dit op een van de langste afstanden (730km / Lattrop).

Jim van Ingen met de winnende doffer.

Rond 16:00 uur begon het regenfront vanaf het noorden over de CC te trekken, de verwachting was dan ook niet dat er nog veel duiven zouden vallen in deze buien. Toch melde om 16:44 uur de topduif van Jim zich in de regen.

VIP’s André net na thuiskomst

VIP’s André staat nu 5e asduif in CC4 en heeft 2 of 3 vluchten thuis gezeten, maar nog niet gemist, hij heeft op 2 vluchten na iedere vlucht in de top-10 (9x dit jaar) gestaan bij De Othmarvliegers. Total: 1-1-1-2-3-3-4-5-6-6-6-7-7-7-7-9 etc

Afstamming van de winnende doffer

Voersysteem en Verzorging is het Verkerk systeem : Begin van de week Verkerk Light met beetje sport, eind van de week volop Verkerk Sport met beetje light.
iedere dag 3 soorten grit, P40, Tovo en Snoep Exclusief Verkerk

Iedere dag paar pinda’s, 2x in de week Travipharma Forte Vita in het water. Opvoeren voor fond wordt V-Power van DHP gebruikt. Daarnaast wordt er regelmatig hennep gevoerd.

Zaterdagavond worden mineralen van Röhnfried gegeven, zondag ochtend biergist Natural, maandagochtend biergist Natural, dinsdagochtend kruidenmix Röhnfried.
Dit wordt gemengd met Carni-Speed of Honing.

Bij dokter v.d. Sluis zijn de duiven gecontroleerd en hadden wat geel en iets slijm. Hiervoor zijn ze behandeld, en vorige week thuis gelaten, dit heeft blijkbaar goed uitgepakt !

Jim, van harte en op naar de top 10 van de Afdeling !

Door: Frank Vunderink