Vale doffer NL-19-7010014 zorgt voor de overwinning van de Comb. Seelen (Borne) op Boxtel (natour) van 3 augustus!

Waarschijnlijk is het overbodig om de Combinatie Seelen aan u voor te stellen. In Twente en ver daarbuiten staat de combinatie bekend door uitstekende prestaties in de afgelopen decennia op zowel de programma-, de dagfond-, de overnachtingsfond- als de ZLU-vluchten!
Op dit moment wordt de combinatie gevormd door de broers Hans en Robert. Vader Piet, het derde lid van de combinatie, is kort voor de start van dit vliegseizoen, op de leeftijd van 84 jaar, na een periode van afnemende gezondheid, helaas overleden.
Enkele aansprekende prestaties in de afgelopen jaren (en ook dit jaar) waren:

2009: Afdeling 9 NPO Ablis (545 km): 1e;
2016: St. Marathon Noord: Winnaar Herman van der Velden Trofee (St. Vincent 13e prijs met eerste getekende en Barcelona 17e prijs met tweede getekende);
2019: CC4 Hart van Twente: eerste prijzen op Limoges (31 mei), Châteaudun (21 juli) en Quiévrain jonge duiven (21 juli).

Zoals u in de kop kon lezen is de winnaar een prachtige jonge vale doffer. Voor de ogenkeurders onder ons: hij heeft een schitterend witoog. Hij heeft een ring om van de Ladies League. De moeder van Hans en Robert (inmiddels 85 jaar!) is op deze manier ook nog betrokken bij de hobby van haar zonen.

De vader stamt af van duiven van Ad van de Veen uit Enschede. De moeder is van 2018 en stamt af van de bekende Koopman-duivin. Vorig jaar was deze duivin Kampioenduif Jong in de VNCC.

Sinds een aantal jaren speelt de combinatie alle duiven op nest. Voor de training worden de duiven van het nest gehaald. De jonge duiven worden verduisterd. In het verleden, tot en met vorig jaar, kwamen de dierenartsen Göbel en Van der Sluis geregeld bij de dierenvoederzaak ‘t Juk in Borne om duiven te onderzoeken. Sinds de sluiting van ‘t Juk, Robert was daar verkoper, komen de dierenartsen in het clublokaal. Naast de verplichte enting tegen paramyxo en de enting tegen pokken (veerfollikelmethode) gebeurt er op medisch gebied heel weinig. Wel zweert de combinatie bij Wonder Pigeon. Dit wordt twee maal per week aan het water toegevoegd.

Beyers Sport Light Galaxy is het voer dat de combinatie geeft aan de duiven. Ze krijgen daarvan volle bak. De laatste dagen voor een inkorving wordt dit vervangen door Beyers Sport Energy Galaxy.

Op de foto ziet u Hans met de winnaar.

Ik sluit af met de combinatie veel succes op de resterende vluchten te wensen. Danken wil ik de combinatie voor de prettige ontvangst!

Door: Albert Bartelink.