Tweede CC-overwinning een feit voor Riet en Frans Oude Lashof nu vanaf de midfondvlucht vanuit Nanteuil-le-Haudouin

En daar zijn ze weer het echtpaar Oude Lashof uit Weerselo. Opnieuw een zege nu op de midfondvlucht vanuit het Franse Nanteuil-le-Haudouin.
In het weekend van 27 mei jl. kon ik u nog berichten over hun prachtige overwinning op de eerste eendaagse fondvlucht vanuit Sermaises.
Een week later is het opnieuw raak onder nagenoeg dezelfde omstandigheden. Dat hun duiven de vorm te pakken hebben is glashelder. Het hele seizoen gaat het eigenlijk al van een leien dakje. In het duivensportcentrum Oldenzaal hebben ze iedere week concurrentie van een aantal sterk spelende hokken. Tot dusverre hebben ze deze een aantal keren kunnen aftroeven.

Verantwoordelijk voor de zege is hun jaarling duivin NL22-8162515.
Na te zijn gelost om 07.30 uur wist ze na bijna 7 uur vliegen het hok aan de Legtenbergerstraat te bereiken.
Riet vertelt over de aankomst: we zagen 2 duiven vanuit de goede hoek met hoge snelheid ons hok naderen. De winnares kon vanwege die hoge snelheid haar val op de klep niet direct afronden waardoor een extra ronde noodzakelijk bleek. Achteraf was die niet van invloed op de overwinning maar het had ook niet veel langer moeten duren.
De 2e duif bleek een metgezel te zijn die onmiddellijk haar weg vervolgde. Eenmaal geregistreerd wisten Riet en Frans dat het een vroege duif moest zijn.
Over de winnares vertelt Riet dat ze afstamt uit een doffer van Enrico Doldersum en een duivin van Peter Janssen uit Kleve. De moeder is goed voor meerdere uitstekende duiven en blijkbaar heeft deze koppeling ook goed uitgepakt. Als jonge duif is ze niet echt opgevallen maar heeft ze wel het hele programma gevlogen waardoor ze goed opgeleerd was.
Over het voerschema heb ik eerder geschreven maar Riet wil nog wel benoemd hebben dat de duiven op zondag een mix van wortel, knoflook en uien over het voer krijgen.

Frans en Riet zijn echte verenigingsmensen die heel veel werk verzetten. Daar kun je alleen maar veel respect voor hebben. Bij hun thuis staat veel in het teken van de duivensport. Ze beleven deze mooie hobby als echtpaar samen met een goede taakverdeling.
Omdat deze geoliede machine zo goed marcheert kan het maar zo zijn dat we opnieuw aandacht gaan besteden aan hun prestaties. Deze overwinning pakt niemand hun meer af.
Riet en Frans van harte gefeliciteerd met jullie overwinning.

De eerste 10 van de uitslag:

  1. Comb. Oude Lashof Weerselo
  2. Harry Hellen Denekamp
  3. Gerrit Ophuis Hengelo
  4. Geert Ros Delden
  5. Frans Oude Nijeweme Denekamp
  6. Comb. Oude Lashof Weerselo
  7. Geert Ros Delden
  8. Gebr. van Langen De Lutte
  9. John Vasterink Hengelo
  10. Justin Bartelink Borne