St Vincent de Tyrosse wordt een prooi voor fondman Benno Kastelein

In de vorige reportage heb ik het al even aangestipt. Afgelopen zaterdag werden er ook duiven gelost in St Vincent de Tyrosse. Deze lossingsplaats heeft een wel haast iconische naam onder de postduivenliefhebbers. Ooit werden vanaf dit station nationale wedvluchten georganiseerd met meer dan 50.000 duiven in concours. In die periode maakte deze vlucht deel uit van een drieluik samen met Dax en Bergerac.

Heden ten dage is het nog steeds een lossingsplaats waar de Marathonmannen met respect over spreken vooral ook omdat de afstanden tot de thuishokken vrijwel allemaal boven de 1000 kilometer liggen en op de verste zelfs oplopen tot boven de 1200.Een liefhebber waar dan terdege rekening mee moet worden gehouden is onze winnaar van dit weekend. Zijn naam BENNO KASTELEIN.Deze sympathieke ondernemer uit Hengelo beschikt over een buitengewoon sterk hok met postduiven die de lange afstanden aankunnen.

Diverse mooie overwinningen sieren zijn palmares. Een aantal jaren geleden heeft Benno een van Zon-hok geplaatst. Op dit hok, beroemd geworden door zijn revolutionair beluchtingssysteem, presteert hij heel goed. Daarnaast is het ook nog eens een sieraad in de tuin.Benno had voor St Vincent 12 duiven ingezet. Als we naar de nationale uitslag kijken dan wisten zich er daarvan 9 te klasseren. Een prachtig prijspercentage.

We laten Benno aan het woord:

Mijn eerste de NL21-1593008, die overigens ook als 1e getekende de mand inging, luistert naar de naam Unlimited.Als jaarling won deze doffer al een 11 NPO-klassering op Cahors met warm weer en kopwind.Dat de winnaar van alle markten thuis is bewijst deze St. Vincent waarin hij zich met een harde zuidwesten wind ook in de nationale kopprijzen weet te vliegen. De CC-overwinning werd daarmee een feit. Met een snelheid van 128 km per uur tikte Unlimited de valplank aan om 05.05.24 uur. Letterlijk bij het krieken van de dag.

Ruim 2 uur later was het tijd voor Miss Bond om Benno’s gevoel van triomf verder te versterken. Deze duivin NL21-1593007 is het nestzusje van de winnaar.

Zij arriveerde om 07.11.56 uur en ontwikkelde ook nog een zeer acceptabele snelheid van bijna 104 km per uur. Broer en zus waren hiermee goed voor de eerste 2 plekken in de CC-uitslag.Nationaal, tegen ruim 10.000 duiven, waren ze goed voor prijs 39 en 282. Een uitmuntend resultaat.

De afstamming is om van te likkebaarden en terug te voeren op de duiven van Jelle Jellema. Grootouders van vaderskant zijn MG430, NewJade7, SpecialOne en Saar. De moeder van het stel is Blue Pearl die op haar beurt afstamt van een zoon van MG430 met een dochter van New Remy x Silvie.Zo zie je maar weer eens dat kwaliteit in combinatie met de hand van de meester zich altijd weer uitbetaald.

Dat is ook de reden dat ik veronderstel dat er wel meer wapenfeiten van Benno zullen volgen. Met deze geweldige prestatie wil ik hem van harte gelukwensen.

De 1e tien van de uitslag:

1. Benno Kastelein Hengelo

2. Benno Kastelein Hengelo

3. Comb. Seelen Borne

4. Comb. Bos Azelo

5. Jan Goorhuis en Frank Vunderink Borne

6. Martin Bakker Deurningen

7. Benno Kastelein Hengelo

8. Jan Luttikhuis Ootmarsum

9. Amanuel Oz Hengelo

10. Comb. Seelen Borne