Spektakel in Denekamp, Hans Bekhuis wint wedvlucht vanuit Châlons en Champagne

Het afgelopen weekend stonden onze duiven in wat ook wel wordt genoemd het klein Venetië aan de Marne. In Châlons en Champagne zijn water en groen heer en meester. De stad kent drie tuinen met elk een eigen stijl. De kleine tuin (Petit Jard) herbergt een arboretum en het Château du marché, met recht een iconisch monument. De grote tuin (Grand Jard) is een Franse tuin met kastanje- en lindebomen en heeft verder nog een ruime waterplas die enkele zeldzame vogels huisvest. Tenslotte is er nog de Engelse tuin (Jard Anglais), die bereikbaar is langs een mooie voetgangersbrug van waar men een adembenemend zicht heeft op de Kathedraal Saint-Etienne. Kortom een plek om eens te bezoeken tijdens een vakantie in Frankrijk.

Voor hun terugvlucht naar Nederland zijn de duiven afgelopen vrijdagmiddag gearriveerd op de ruime lossingsplaats. En ze waren met velen. Ruim 15.000 duiven zouden zaterdag de terugreis naar hun hokken in het spelgebied van de afdeling 9 aanvaarden. In verband met de weersomstandigheden moest er zaterdag eerst worden gewacht voordat uiteindelijk om 12.45 uur het startsein kon worden gegeven. Onder bewolkte condities en met een zuidwesten wind leken snelheden van circa 90 km per uur haalbaar. De snelste duiven kwamen daar net niet aan.

En zoals bij ieder concours is er ook nu weer een winnaar. 

Hans Bekhuis, in het dagelijks leven eigenaar van het gelijknamige schildersbedrijf in Denekamp, was de hele concurrentie te snel af. Zijn jaarling duivin NL 23-9016218 zette een geweldige prestatie neer door zowel het afdelingsconcours te winnen en daarmee vanzelfsprekend ook de 1e plaats in onze CC op te eisen.

We stellen Hans nader aan u voor.

Na zijn verhuizing is Hans het vorig jaar op het nieuwe adres weer met een groep jonge duiven begonnen. Onze winnaar is van het type die liever niets aan het toeval overlaat. Hij observeert zijn vliegploeg, grijpt in waar nodig, voert volle bak en maakt het zich met de duiven vooral niet al te moeilijk. Hans is voorstander van de bijproducten van Gert Jan Beute waarvan hij er een aantal consequent gebruikt.

Hij speelt zijn duiven op weduwschap en heeft daarvoor 12 koppels beschikbaar. Omdat zijn duivinnen goed presteren worden een aantal doffers thuisgehouden. Zo ook de doffer van de winnares.

Of haar dit tot deze  bijzondere prestatie heeft gebracht zullen we nooit weten maar feit is wel dat dit krachtpatsertje een 1e wint tegen ruim 15.000 duiven. Een hele beste prestatie.

Tenslotte horen we dat de winnares van vaderskant het edele bloed voert van duiven van Willem de Bruijn uit Reeuwijk en van moederskant duikt de naam F. Hoek uit Nordhorn op.

Mede namens alle sportvrienden uit de CC4 wil ik jou Hans van harte feliciteren met deze geweldige overwinning. Een bijzonder feit zo snel na de herstart in 2023. Voor de rest van het seizoen veel succes gewenst.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Hans Bekhuis Denekamp
  2. Wim Willemsen Hengelo
  3. Vincent Bonnes De Lutte
  4. Comb. Johnny Bekkedam en Martin Blockhuis De Lutte
  5. Gerard Heerink Denekamp
  6. John Vasterink Hengelo
  7. L. Terhalle Hengelo
  8. Peter Wolbers Oldenzaal
  9. Martin Mentink Hengelo
  10. Harrie Hellen Denekamp