Riet en Frans Oude Lashof pakken geweldige overwinning op wedvlucht Sermaises

Het is dit sympathieke echtpaar uit Weerselo opnieuw gelukt de winst te pakken op een eendaagse fondvlucht. Dit keer vanuit het 80 km ten zuiden van Parijs gelegen Sermaises in de centrale Loire vallei. De streek is rijk aan tradities en heeft veel prachtige kastelen die vooral ook zijn te vinden aan de oevers van de rivier de Loire. Wanneer we onze duiven op reis sturen dan is het vooral naar een naam die we kennen maar door er iets meer over te weten kunnen we ons een voorstelling maken van de reis die ze moeten afleggen om het thuishok te bereiken.
Vanuit Sermaises was dat zeker geen sinecure omdat de afstand en de kopwind het tot een zware vlucht zouden maken.

Riet en Frans hadden 10 zorgvuldig uitgezochte favorieten meegegeven. Voor de vlucht wilde het echtpaar liever geen verwachtingen uitspreken maar degenen die hun prestaties in dit vliegseizoen hebben gevolgd wisten dat er zware concurrentie te verwachten viel.
Hun topduivin NL21-1598702 heeft de stille verwachtingen van Riet en Frans volledig waargemaakt.
Om 15.39.25 uur liep ze over de antenne nadat ze precies uit de goede hoek toch nog onverwacht was komen aansnellen.
Frans vertelt: ze liep snel binnen en zocht direct de waterbak op waar ze lang bleef zitten drinken. Ik had de indruk dat ze alles had gegeven want het duurde een tijdje tot ze het besef kreeg om haar broedbak op te zoeken.
Riet vult aan: de aankomst was in één woord geweldig en die zie ik nog steeds voor me. De afgelopen nacht heb ik er zelfs van gedroomd. Dit soort overwinningen blijven je bij.

De winnares is een toppertje. Als jonge duif presteerde ze al prima om dat als jaarling volledig voort te zetten. In het vliegseizoen was het de beste duivin van het hok Oude Lashof. Ook in dit wedvlucht seizoen miste ze haar prijs nog niet met deze klassering als beste prestatie.
Haar afkomst is terug te voeren op 2 duiven van Enrico Doldersum uit Almelo waarmee onze winnaars goede contacten onderhouden. Enrico staat hen met raad en daad terzijde. Af en toe wordt er ook weleens een goed koppel uitgeleend om van te kweken. Zo stamt de winnares af van het leenkoppel 240 x 244 van Enrico.
Welk een prestatie de 702 heeft neergezet blijkt ook uit de klassering in de afdeling. Tegen 4425 concurrenten werd ze afgevlagd als 7e. Riet en Frans speelden maar liefst 7 van de ingezette 10 duiven in de prijzen. Dat beloofd nog wat.
Rondom het voeren wordt het Aidi concept van team Noël-Willockx uit België toegepast en de adviezen van Enrico gevolgd. Voor de nieuwsgierigen onder u verwijs ik naar: https://www.aidi.be/
Op deze dagfondvlucht heeft de concurrentie kunnen zien waarmee de komende vluchten rekening moet worden gehouden. Het kan zo maar zijn dat we opnieuw in de pen gaan klimmen en moeten aankloppen bij de winnaars van deze vlucht. Riet en Frans van harte proficiat met dit schitterende resultaat.

De eerste 10:

Comb. Oude Lashof Weerselo
Geert Ros Delden
Geert Ros Delden
Comb. Bakker Hengelo
Frans Oude Nijeweme Denekamp
Hans Breukers Hengelo
Hans Breukers Hengelo
Hans Breukers Hengelo
Comb. Seelen Borne
Comb. Seelen Borne