Raak! Karel en Kas Meijers winnen de wedvlucht vanaf Marche en Famenne

Twee keer net niet, maar nu is het raak voor vader en zoon Meijers uit Ootmarsum. Ze pakken de overwinning vanuit het Belgische Marche.

Op Beek en Donk en Tongeren grepen ze nog naast de zege maar nu zorgt hun NL22-8163796 met een snelheid van 1447mtr voor de 1e prijs op dit concours met het startsein vanaf de lossingsplaats in de valleien van de riviertjes de Ourthe en de Lesse.

Afdeling 9 had 24807 duiven vervoerd waarvan er 3483 om de overwinning in CC4 zouden gaan strijden.

Karel en Kas hadden 41 duiven meegegeven waarvan er zich 30 wisten te klasseren. Een prachtig prijspercentage. De mannen kennen een uitstekende start van dit nog jonge wedvluchtseizoen. 

Na de verkoop van hun beste kweek- en vliegduiven in het najaar 2022 via Pipa was het even afwachten hoe de overgebleven duiven het zouden oppakken.

Op de natourvluchten in datzelfde jaar werd al snel duidelijk dat de mannen zich geen zorgen hoefden te maken. Er werd weer uitstekend gepresteerd. 

Deze lijn is doorgetrokken en het gaat inmiddels weer als vanouds.

De winnaar luistert naar de naam Sergio en is in zijn nog korte carrière al goed voor de volgende aansprekende prijzen in CC-verband:

1 / 3483 duiven op Marche

1 / 1038 duiven op Dizy le Gros

5 / 1370 duiven op Marche

10 / 1717 duiven op Chalons

18 / 965 duiven op Chalons

42 / 2616 duiven op Dizy le Gros

71/ 1673 duiven op Charleville

Wanneer we zijn stamboom wat beter bekijken dan is de afstamming om van te watertanden.

De vader is 3e Asduif CC4 in 2021 en 9e Asduif Vitesse CC4 in 2022. Deze doffer is goed voor meerdere kopprijzen tegen grote aantallen duiven.

De moeder weet ook wat kopvliegen is gelet op haar 2e klassering in de afdeling 9 tegen 25525 duiven. Van vaderskant zien we duiven van Luc van Mechelen en Marcel Wouters beiden uit België.

En van moederskant komen we uit bij Stefan Lambrechts en Heremans Ceusters. 

Sergio is tevens kleinzoon van Olympic Nicole, 1e Olympiadeduif Categorie A in Poznan 2019.

Karel is direct na de wedvlucht afgereisd voor een familieweekend maar liet zich op de valreep nog ontvallen “hoe bedenk je het” omdat de winnaar hetzelfde kunststukje vorig jaar presteerde vanaf de wedvlucht Dizy le Gros.

Voor mij staat vast dat we van Karel en Kas nog verschillende topuitslagen kunnen verwachten op de snelheidsvluchten dit seizoen.

Met deze mooie overwinning willen we hen van harte feliciteren. 

De 1e tien van de uitslag:

  1. Karel en Kas Meijers Ootmarsum
  2. Geert Ros Delden
  3. Justin Bartelink Borne
  4. Justin Bartelink Borne
  5. Karel en Kas Meijers Ootmarsum
  6. Koen Seiger Oldenzaal
  7. Martin Mentink Hengelo
  8. Gerald Spitshuis De Lutte
  9. Geert Ros Delden
  10. Bennie Voorhuis Oldenzaal