Prachtige zege voor de combinatie Bolhoeve op de wedvlucht Chalons en Champagne van 2 juli 2022

Het heeft even geduurd maar vader Boy en zoon Bryan Bolhoeve uit Borne laten weer eens van zich horen en voegen een hele mooie zege toe aan hun toch al rijk gevulde palmares.

Wat zich eerst liet aanzien als een dipje werd een dip en dat betekende voor de combinatie een bijrol in plaats van een hoofdrol in het sterke duivensportcentrum Borne en in onze CC. De jaren dat er top werd gespeeld op de programma vluchten met aansprekende kampioenschappen op de eendaagse fond liggen alweer even achter ons.

En dan moet u weten dat de duivensport al heel erg lang verweven is met de familie Bolhoeve. Alles ademt hier postduiven.

Zoals Boy het treffend benoemde “het werd weer eens tijd voor een knaller”. Min of meer uit nood geboren, er moest ruimte worden vrijgemaakt op het vlieghok, werd de vliegploeg opnieuw gekoppeld.

Dat dit goed heeft uitgepakt bewees de winnares van vandaag de NL21-1572145. Super gemotiveerd op eitjes van 10 dagen werd ze ingemand om een snelheid van ruim 93km per uur naar huis te vliegen.

Boy, Bryan en zelfs echtgenote Frieda hebben haar niet zien komen. Ze moet zich als een komeet tussen de woningen door hebben laten vallen want het was alleen haar staart die de letters te zien kregen bij het binnenlopen van het hok.

Boy daarover, we hadden direct het gevoel dat het een vroege moest zijn.

Er zat immers heel veel haast achter en de aankomsten in de voorvlucht lieten zien dat ze een hele scherpe tijd had neergezet.

Wanneer u geïnteresseerd bent in haar pedigree kunt u op de Compuclub uitslag haar ringnummer aanklikken waarna haar stamboom zich uitrolt.

Wat betreft de verzorging ook hier niets nieuws. De combinatie gebruikt de Galaxy lijn van Beyers en voert gaandeweg de week op richting het moment van inmanden.

Het was vader en zoon wel opgevallen dat de duiven na de koppeling goed begonnen te trainen en ze hadden elkaar naar deze vlucht toe al toevertrouwd “het zal toch niet”.

Inmiddels weten we dat het gelukt is en dat geeft de burger nieuwe moed zo liet Boy mij weten.

Deze duivenfamilie pur sang zal dan ook zeker niet nalaten opnieuw van zich te laten horen.

We feliciteren Boy, Bryan en Frieda van harte met dit topresultaat.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Combinatie Bolhoeve Borne
  2. Gebr. van Langen De Lutte
  3. Remon Post Oldenzaal
  4. Gerrit Ophuis Hengelo
  5. Gerard Heerink Denekamp
  6. Karel en Kas Meijers Ootmarsum
  7. Wim Tijkorte Denekamp
  8. Marcel Mentink Hengelo
  9. Henk Righart Oldenzaal
  10. Geert Ros Delden