Onverwachte maar prachtige (bijna) afsluiting van een geweldige duivensport carrière voor Frans Strikker op natourvlucht Beek en Donk van 20 augustus 2022

Veel trouwe lezers van onze website zullen het inmiddels wel weten, maar Frans Strikker uit Hengelo hangt zijn duiven stofjas aan de wilgen. 

De combinatie van een drukke baan en wekelijks op topniveau willen presteren is niet meer te verenigen. Daar komt bij dat meespelen voor het 2e deel van de uitslag niet past in Frans zijn woordenboek. Met pijn in het hart stopt hij met de deelname aan de wedvluchten.

Nog 1 vlucht op de natour en dan is het doek definitief gevallen.

De eerste plek op de 1e Natourvlucht kwam voor Frans, die nergens meer op gerekend had, als een complete verrassing.

Hij tikt daarmee overigens wel zijn 4e, ja u leest het goede vierde, CC-overwinning van dit seizoen af.

Frans vertelt: Ik had 7 duiven mee waarvan 4 jongen die of ooit lang waren weggeweest of gewond naar huis zijn gekomen. De andere 3 waren duivinnen die voor hun laatste kans vlogen.

Al met al geen hoopgevend gevoel vooraf.

In tegenstelling tot het vorig seizoen had Frans er nu weinig tijd in gestoken. Het ploegje was overigens wel mee geweest op de africhtingsvlucht Kalkar net als de andere jongen die op Dizy le Gros in concours stonden.

De winnaar is van de 1e jonge duivenvlucht later teruggekomen. Frans ziet er overigens wel wat in. 

Hij kwam pal uit de verkeerde westhoek aanvliegen om daarmee een kopie neer te zetten van zijn aankomst uit Kalkar.

De NL22-8158701 is een 100% Falco Ebben duif in zijn afstamming. De vader is een halfbroer van Always (Asduif Vitesse van afdeling 9) en de moeder is ook de moeder van de 811, een duivin die net als Always meer dan 30 keer achter elkaar in de prijzen vloog.

Frans over de winnaar: deze doffer had normaal gesproken al lang niet meer bij mij gevlogen. Het was de bedoeling dat alle doffers in het voorjaar naar een andere liefhebber zouden gaan. Die kon ze toen niet plaatsen waardoor Frans zich genoodzaakt zag een hokje bij te plaatsen. In de regel wil hij de jonge doffers zo vroeg mogelijk weg hebben bij de duivinnen. Ze gaan aanlopen en zitten de training van de duivinnen in de weg.

We gaan ervan uit dat op deze wedvlucht de kwaliteit gezegevierd heeft. En daar komt bij dat een niet verwachte maar wel gerealiseerde winst zoet smaakt.

Het is jammer dat we zijn naam straks niet meer in de uitslagen zien staan maar we weten zeker dat zijn belangstelling voor onze mooie sport niet wegebt. 

Frans van harte proficiat met deze overwinning en we wensen je alle goeds.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Frans Strikker                Hengelo
  2. Karel en Kas Meijers            Ootmarsum
  3. Wim Willemsen & Sabine        Hengelo
  4. Karel en Kas Meijers            Ootmarsum
  5. Karel en Kas Meijers            Ootmarsum
  6. Wim Willemsen & Sabine        Hengelo
  7. Comb. Oude Lashof            Weerselo
  8. P. Helderman                Hengelo
  9. Albert Olde Riekerink            De Lutte
  10. Wim Willemsen & Sabine        Hengelo