Nu ook trilogie voor Benno Kastelein. Hij wint aansprekende wedvlucht Bergerac op 30 juli 2022

Op het moment dat je de uitslag ziet en nog moet beginnen met het schrijven van deze reportage weet je eigenlijk al dat één van de grote kanshebbers vooraf zijn 3e CC-overwinning realiseert.

Drie maal, dat is niet voor velen weggelegd. En toch, de naam Benno Kastelein uit Hengelo is voor nogal wat mensen onlosmakelijk verbonden met topprestaties op de grote fond.

Deze vriendelijke ondernemer doet je keer op keer weer verbaasd staan van zijn kwaliteiten op deze discipline.

Verantwoordelijk voor deze nieuwe topnotering is zijn NL18-1545434 op Benno’s hok ook wel bekend als de Keizer. Benno daarover:

Het is een bewezen goede doffer met 3 knappe prijzen bij de eerste 15 NPO. Dit seizoen is het ook weer 3 op 3. Op Limoges was het ook de 1e duif op het hok. Het is de nestbroer van Blauw Talent, waarover ik eerder schreef.

Zijn vader is MGSilke (zoon MG430 x Silke) van Jelle Jellema en de moeder is een dochter van de Late Blauwe van Cees Nijdeken uit Rijssen.

De duivin van de Keizer kwam een paar weken geleden een dag later thuis. Kennelijk vond onze winnaar dat te lang duren want hij papte aan met een jaarling duivin waarvan de doffer was achtergebleven en die nog een jong van een week in haar broedvak had liggen.

De Keizer adopteerde het jong en zorgde er goed voor.

Zijn nieuwe jonge liefde bleek echter minder trouw toen haar achtergebleven doffer alsnog terugkeerde. De Keizer treurde er niet om en week de laatste paar dagen voor de vlucht niet meer van de zijde van het jong. Hier werd waarschijnlijk top motivatie opgebouwd.

Kennelijk heeft de overwinnaar regen of mist gehad onderweg want hij arriveerde met enigszins grauwe neusdoppen.

Het heeft hem er niet van weerhouden deze geweldige prestatie neer te zetten.

Benno, opnieuw van harte proficiat met dit pracht resultaat.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Benno Kastelein Hengelo
  2. Jan Luttikhuis Ootmarsum
  3. Amanuel Öz Hengelo
  4. Benno Kastelein Hengelo
  5. H. Kuipers Borne
  6. Benno Kastelein Hengelo
  7. Harry Helming Borne
  8. P. Bosma Hengelo
  9. Comb. Bos Azelo
  10. G. van den Heuvel Hengelo