Nieuw wedvluchtseizoen begint met overwinning door Martin Mentink op Beek en Donk

Afgelopen zaterdag stonden onze duiven in Beek en Donk voor hun eerste vlucht van het seizoen 2024. Spelgebied Noord had maar liefst 14895 duiven vervoerd naar dit tweelingdorp in Noord Brabant. Vanuit onze CC waren dat er 2707. Om te kunnen lossen werd het geduld van de liefhebbers wel op de proef gesteld. Kleine maar felle buien dreven lange tijd over de vlieglijn en het was voor de lossingsverantwoordelijken zoeken naar het juiste moment voor vertrek. Dat werd uiteindelijk gevonden om 12.10 uur. Op het filmpje dat altijd van de lossing wordt gemaakt was te zien dat de duiven een prima vertrek hadden tegen een wisselend bewolkte lucht.

De winnaar Martin Mentink uit Hengelo had geen grote verwachtingen gelet op het aantal buitjes dat onze duiven konden tegenkomen.  Dat bleek een misvatting want de uiteindelijke concoursduur was dik in orde en Martin draaide zijn 1 getekende voorop. We laten hem aan het woord.

Om 13.26 uur zag ik een koppeltje van 5 duiven overkomen. Ik dacht bij mezelf, dat kan haast niet. Maar toen ik naar de windwijzer op de kerktoren keek bleek de wind uit het westen te waaien rond die tijd. Even later valt er een duif als een raket uit de lucht die vervolgens gelijk binnenschiet. Vanuit mijn ooghoek zie ik dat het mijn 1e getekende is. Ik kan zeggen dat deze doffer geen seconde heeft verspeeld. De winnende duif is de NL 21-1022777. Van hem weten we dat hij als jaarling goed was voor 10 prijzen van 12 keer zetten en hij herhaalde dit kunststukje in 2023 opnieuw. Een duif waar ik op kan rekenen.

De doffer is als jonge duif gehaald bij A. Klaassen uit het Gelderse Ochten. Inmiddels bevolken meer duiven van deze liefhebber mijn hok. Van Martin weten we dat hij een voorkeur heeft voor de eendaagse fond. De eerste Vitesse vluchten zijn voor hem eigenlijk bijzaak. Deze 1e prijs kwam dan ook als een grote verrassing. We willen hem hiermee van harte feliciteren.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Martin Mentink Hengelo
  2. Karel en Kas Meijers Ootmarsum
  3. Gerrit Ophuis Hengelo
  4. Gebr. van Langen De Lutte
  5. Gebr. van Langen De Lutte
  6. Gerald ten Thij De Lutte
  7. Vincent Bonnes De Lutte
  8. Gerald ten Thij De Lutte
  9. Hugo Schipdam Hengelo
  10. Gebr. van Langen De Lutte