Met slechts 4 duiven in concours pakt Laurens Terhalle een topoverwinning op Châlons en Champagne

Dat ook de melker met de kleine korf kansrijk is, bewijst de overwinnaar van het afgelopen weekend Laurens Terhalle uit Hengelo. Met slechts 4 duiven mee geeft hij de volledige concurrentie in CC4 het nakijken.

In verband met het drukke programma moeten de liefhebbers keuzes maken. Dat is ook een van de redenen dat je het aantal duiven per vlucht ziet afnemen.

Zo werden er dit weekend 1357 duiven vanuit onze CC vervoerd naar het Franse Châlons en Champagne. Vanwege slecht weer op de vlieglijn, en dat hebben we vaker gehad de laatste tijd, konden ze pas gelost worden op zondagmorgen. Vanuit de afdeling 9 waren er ruim 11.000 bijeengebracht die in één keer samen met de duiven van de afdelingen 10 en 11 het luchtruim konden kiezen. 

De eerste duiven die op de uitslag staan zijn voor de combinatie Eijerkamp-Paalman uit het Gelderse Laren. Zij winnen maar liefst de eerste 4 prijzen van het hele concours en met 84 mee, 52 prijzen. 

Een geweldige uitslag.

De winnaar in onze CC kan er ook wat van. Drie van zijn 4 ingezette duiven winnen prijs, te beginnen met een steenvroege die tevens goed is voor een 33e in de afdeling.

Tijd om Laurens nader aan u voor te stellen.

We kunnen hem rekenen tot de kleine liefhebbers. Het seizoen werd gestart met 18 duiven voor de programmavluchten. Na een tijdje te zijn gestopt heeft hij vorig jaar de draad weer opgepakt.

Er werd een herstart gemaakt en daarbij is Laurens wat late jongen gaan halen bij Jan Leusenkamp uit Hengelo.

De winnares NL22-8157215 was bepaald niet aan haar proefstuk toe. Zij was dit seizoen al goed voor 3 eerste prijzen in verenigingsverband. Nu doet ze er nog een schepje bovenop met de 1e in de CC4.

Kijkend naar haar afstamming dan komen we uit bij duiven van Eijerkamp-Paalman, de combinatie Seelen en de combinatie Derksen-v.d. Keuken via Marco Zandvoort uit Rijssen.

Laurens had 4 duiven meegegeven op deze vlucht en dat was aanvankelijk niet de bedoeling. Eigenlijk stonden er maar 2 op het lijstje maar dat zijn er op het laatste moment 4 geworden. Drie daarvan wisten zich te klasseren op de uitslag.

Laurens vertelt dat als de duivinnen niet naar behoren willen trainen hij ingrijpt door met het ploegje te gaan rijden. Hij lapt ze dan op zo’n 20 km afstand. Soms gebeurt dat wel 2 keer per week al naar gelang de vlieglust.

Behoudens het moment van training worden ze opgesloten in de vakken.

Als begeleiding heeft onze winnaar gekozen voor producten van Belgica De Weerd. Hij is bijzonder te spreken over de effecten van SedocholPlus waardoor zijn duiven snel herstellen van een intensieve belasting. Ook de gele druppels van Koehoorn worden toegepast.

Het voersysteem van Embregts-Teunis is hier de leidraad voor het seizoen.

Waartoe dit allemaal heeft geleid heeft Laurens ons het afgelopen weekend laten zien.

Met zijn prachtige overwinning wil ik hem dan ook van harte gelukwensen.

De eerste 10 van de uitslag:

  1. Laurens Terhalle Hengelo
  2. Niels Voorhuis Oldenzaal
  3. Vincent Bonnes De Lutte
  4. Geert Ros Delden
  5. Johnny Bekkedam en Martin Blockhuis De Lutte
  6. Martin Mentink Hengelo
  7. Wim Willemsen Hengelo
  8. Comb. Bolhoeve Borne
  9. Gerrit Ophuis Hengelo
  10. Wim Tijkorte Denekamp