Lady Diana van Geert Ros wint wedvlucht Châlons en Champagne

En weer is het hem gelukt. Geert Ros uit Delden pakt zijn 2e overwinning van dit wedvluchtseizoen in de CC4 tegen 2142 duiven.

De eerste keer heb ik u al laten weten dat we ongetwijfeld meer van Geert gaan horen en zie daar op de 2e midfondvlucht is het opnieuw raak met zijn NL19-7010428 die de mooie naam Lady Diana verkreeg.

Dat deze duivin niet aan haar proefstuk bezig is blijkt wel uit verschillende topklasseringen waaronder een 4e op Dizy le Gros tegen 19888 duiven, een 43e op Duffel tegen 13343 duiven, een 1e op Burdinne tegen 1024 duiven, een derde op Beek en Donk tegen 1222 duiven en tenslotte een 3e op Etroeungt tegen 3392 duiven. Een topper dus van het zuiverste water.

Geert vertelde dat hij afgelopen zaterdag alleen het tikken van de dringers bij het binnenlopen van het hok hoorde en even later het koerende geluid van enkele thuisgebleven doffers. Bij de check in het hok zat Lady Diana al voor het vak van haar doffer waar ze inmiddels 2 jaar mee gepaard staat. Deze doffer met de mooie naam Sir André, vernoemd naar duivenvriend André Pots, weet haar kennelijk steeds opnieuw te motiveren. Geert beschrijft de winnares als een echte acrobate die met alle winden uit allerlei standen spectaculair op de klep kan landen.

Lady Diana draagt een vaste voering uit de Ladies League competitie van haar geboortejaar. In 2019 speelden 5 dames met ieder 5 jonge duiven op het hok van Geert. Aan het einde van het seizoen hadden ze er allemaal nog 1 over. De duif van Diana Pots was hiervan de beste en werd omgedoopt tot Lady Diana.

De winnares viel in groter verband in de prijzen en staat ook nu weer bij de duifkampioenen van onze afdeling.

Geert laat niets aan het toeval over en doet er alles aan om iedere week weer in het snuitje van de uitslag te presteren.

Ik durf dan ook de voorspelling aan dat we dit seizoen weer van hem gaan horen.

Met deze fraaie overwinning willen we hem van harte feliciteren.

De eerste 10 van de uitslag:

  1. Geert Ros, Delden 
  2. Frans Strikker, Hengelo
  3. Frans Strikker, Hengelo
  4. Gebr. van Langen, De Lutte
  5. Gebr. Van Langen, De Lutte
  6. Frans Strikker, Hengelo
  7. Hennie Klein Nijenhuis, Hengelo
  8. Karel en Kas Meijers, Ootmarsum
  9. Karel en Kas Meijers, Ootmarsum
  10. Comb. Bakker, Hengelo