Karel en Kas Meijers verslaan de concurrentie met een prima overwinning op wedvlucht Dizy le Gros

Vader en zoon Meijers in Ootmarsum hebben ongetwijfeld gedacht toen de uitslag van deze vlucht kwam vast te staan “en nu is het wel raak”.
Daar hadden Karel en Kas ook alle redenen voor terugdenkend aan de wedvlucht Nanteuil van zaterdag 3 juni j.l. Vanwege problemen met de atoomklok in de vereniging werd hun eerst aankomende duif geklasseerd op plek 111 van de uitslag terwijl de meldingslijst verklapt dat er 2 ééntjes hadden kunnen worden weggelaten. Na overleg met de verantwoordelijken is de definitieve uitslag vastgesteld en daardoor ook de voor Karel en Kas onbevredigende klassering.

Met de aankomst van hun 2e getekende vanuit Dizy is dit gevoel ongetwijfeld afgevlakt en omgezet in het zoet van een CC-overwinning.
Op verzoek geeft Karel graag wat informatie rondom deze zege.
Dit jaar hebben we een nieuwe start gemaakt na de veiling van de meeste kweekduiven en beste vliegers afgelopen november.
De huidige vliegploeg bestaat uit 7 tweejarigen en 33 jaarlingen.
We spelen totaal weduwschap. Voor de vitesse vluchten rijden we 1 keer met de vliegploeg op woensdag en tonen we bij het inkorven.
Bij de midfond vluchten doen we het anders en wordt er niet getoond en ook niet gelapt.
Over het algemeen vliegen we beter met de duivinnen maar dit seizoen laten ook de doffers zich prima zien. We hebben daar geen verklaring voor.
De winnaar op Dizy was een doffer die zich dit seizoen al vaker heeft laten zien. De NL22-8163796 was nu de snelste van het concours in CC4 maar vloog daarvoor ook al een 5e, 10e en 42e in onze CC.
De ouders zijn niet meer aanwezig op het hok. De vader is verkocht en de moeder is achtergebleven van de vluchten.
Onze eerste 2 duiven op de uitslag hebben als moeder 2 zusjes die dochters zijn van Olympic Nicole.
Wat voeren betreft worden de van Robays mengelingen verstrekt volgens een eigen meng schema. Ook wordt de mengeling aangevuld met wat Tovo en P40.
Als dierenarts maakt Karel elke maandag een keeluitstrijkje van een aantal duiven. Daarnaast wordt gevaccineerd tegen paratyphus, herpes, rota en paramixo.

Degenen onder u die de mannen wat beter kennen weten dat Kas vanwege een allergie met de nodige beperkingen de duiven moet verzorgen. Om ze vanuit de nieuwe start nu weer aan de top te krijgen is bewonderenswaardig en verdient een pluim.
Hen kennende zal er alles aan worden gedaan deze zegetocht voort te zetten. Naar mijn overtuiging is de kans dan ook groot dat er opnieuw over vader en zoon Meijers zal worden geschreven.
Karel en Kas van harte proficiat met deze overwinning.

De eerste 10 van de uitslag:
1.
Karel en Kas Meijers Ootmarsum
2.
Gerald Spitshuis De Lutte
3.
Comb. Bekkedam-Blockhuis De Lutte
4.
Gerald Spitshuis De Lutte
5.
Karel en Kas Meijers Ootmarsum
6.
Comb. Oude Lashof Weerselo
7.
Vincent Bonnes De Lutte
8.
H. Scheuten Hengelo
9.
Comb. Blokhuis Borne
10.
Gerrit Ophuis Hengelo