K. & K. Meijers leggen beslag op Tilburg in CC4 “Hart van Twente”

Afgelopen zaterdag werd in de CC4 Hart van Twente de vitesse vlucht Tilburg vervlogen.
De snelste duif melde zich in Ootmarsum bij Kas en Karel Meijers.

Het is een vale doffer rechtstreeks Stefaan Lambrechts(B), vader is een zoon van het bekende koppel Broer Goede Rode*40000 duivin van Dirk van den Bulck(B). Zijn moeder vloog zelf een 2de Prov Orleans in Antwerpen tegen 4262d.

Bij aankomst afgelopen zaterdag bleef hij nog 3/4 minuut vliegen!

Deze doffer vloog al volgende kopprijzen

1/1351   14/4821 Tilburg Afd 9-N
2/1176   10/5331 Laon
3/1603    6/6382 Quievrain
13/1260 27/5064 Quievrain

De duiven worden 1x per dag getraind, in de ochtend. Verder qua luchtwegen doen ze niets, dan moeten de duiven al echt in elkaar zitten met dikke pluimen. De duiven krijgen verder veel en goed voer waarbij ze driemaal daags een nieuwe portie voorgeschoteld krijgen.

De duiven bij Meijers krijgen bij aanvang seizoen een geelkuurtje op nest, waarna ze 1 ronde jongen grootbrengen. Eind maart gaan de duiven hier op totaal weduwschap en worden beide geslachten gespeeld. Om eventuele geel besmetting buiten de deur te houden wordt er gebruik gemaakt van de Gele Druppels, Trichosan. In de winter krijgen de duiven Naturaline (is goedkoper) en tijdens het seizoen enkele dagen Forte Vita van Travipharma. Kas, de coach van de twee, heeft in de afgelopen tig-jaar van alles geprobeerd, maar zijn conclusie is helder. “Het gaat er niet slechter of beter om” Zijn tip is dan ook simpel: Hou alle bijproducten mooi buiten de deur je vliegt er geen prijs harder door. En áls je dan wat doet, houd het natuurlijk.

Door: Frank Vunderink