JUSTIN BARTELINK trekt de lijn met overwinningen door en zegeviert op Tongeren

Het nieuwe seizoen is nog maar 2 vluchten oud en daar is hij weer Justin Bartelink uit Borne.Hij knoopt een nieuwe overwinning aan zijn toch al rijke Palmares. In het afgelopen seizoen goed voor het ongekende aantal van 7 CC-overwinningen is het op Tongeren alweer raak.

Met 32 duiven mee pakt Justin maar liefst 24 prijzen. Met een snelheid van 1624 mtr. is hij alle concurrenten veruit de baas. 130 Liefhebbers uit ons vlieggebied hadden 3564 duiven ingebracht. Voor hun terugreis stonden de duiven dit keer in Tongeren een stad in het zuiden van de Belgische provincie Limburg. Tongeren ligt aan het riviertje de Jeker. De Jeker ontspringt in de provincie Luik en meandert door België en Nederland om bij Maastricht in de Maas uit te monden. Het Jekerdal is geliefd bij wandelaars en fietsers. Om 10.55 uur klonk het startsein voor de lossing. In deze eerste afdelingslossing van het seizoen 2024 stonden maar liefst 25.303 duiven in concours.

Justin vertelt:

Het seizoen is koud van start gegaan. Vorige week nog stond ik de duiven op te wachten in hagel, regen en wind. Over het afkomen van mijn duiven was ik toen niet te spreken.Nu moet ik wel zeggen dat de training aan huis prima verloopt. Dat is voor mij een teken dat ze wel goed zijn.Met de weersvoorspelling in het vooruitzicht en een verwachte ZuidOosten wind heb ik de vliegploeg wat later in de week opgevoerd. In mijn achterhoofd speelde dat de vlucht wellicht wat zwaarder zou kunnen uitpakken.Tot mijn verbazing zag ik echter dat de eerste duiven ruim 1600 mpm haalden. Ik dacht gelijk dit wordt hem niet. Hier heb ik eigenlijk geen duiven voor.Maar als duivenliefhebber is het soms moeilijk voorspellen en dat is gelijk het mooie aan onze sport. Ik was dan ook blij verrast toen zich om 12.50.12 uur mijn 2-jarige doffer NL22-8136723 meldde. De doffer is uit het goede hout gesneden met in zijn afstamming o.a. Mister Chateaudun van de Combinatie Seelen die goed was voor een 1e NPO op de gelijknamige vlucht. Als jaarling heeft de winnaar zich ook heel goed laten zien met 11 prijzen op 13 keer inzetten. Daarbij zaten 3 kopprijzen in CC-verband. De ouders zijn bewezen kweekduiven die al meerdere goede hebben voortgebracht.Justin is eigenlijk niet zo van het snelle werk. Zijn hart gaat harder kloppen als de langere afstanden zich aandienen. Op de eendaagse fond moet het ook dit seizoen gebeuren. Op dit moment probeert hij ze zo goed als het kan nog wat in te houden. Dit lukt met wisselend succes. Aan het systeem heeft Justin niets veranderd. Hij zweert bij de producten van DuifVitaal en probeert de gezondheid langs natuurlijke weg goed te houden. Voor dit seizoen zit er een, zoals Justin zelf zegt, erg mooie ploeg op zijn hok. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. We gaan er alvast vanuit dat hij die gaat waarmaken. Met deze overwinning willen we hem van harte feliciteren.

De 1e tien van de uitslag:

1. Justin Bartelink Borne

2. Karel en Kas Meijers Ootmarsum

3. J. Hilberink en zn. Bornerbroek

4. John Vasterink Hengelo

5. John Vasterink Hengelo

6. Geert Ros Delden

7. L. Terhalle Hengelo

8. John Vasterink Hengelo

9. Geert Ros Delden

10. Geert Ros Delden