Justin Bartelink kent een prachtig weekend met zijn overwinning op wedvlucht Marcheen Famenne

Met de wedvlucht Chateauroux op het programma was de focus van Justin volledig gericht op deze eendaagse fondvlucht.

Hoe mooi maar ook verrassend kan het dan zijn dat jouw andere vliegploeg de zege pakt daar waar deze niet werd verwacht. Het toetje op de taart zou later die middag alsnog volgen met een 2e klassering.

Wij richten ons nu op de vitesse vlucht.

Justin vertelt:

In verband met het warme weer van de laatste weken laat ik mijn duiven later in de avond trainen. Dat wierp gelijk zijn vruchten af want vooral de week voorafgaande aan de beide vluchten van het afgelopen weekend trainde de vliegploeg fantastisch goed. Het was een genot om naar te kijken en dan stapelen de verwachtingen zich op, al moet ik eerlijk bekennen dat die voor de vitesse toch wat minder waren.

In verband met een afspraak heeft mijn vader de duiven vanaf Marche opgewacht. Ze kwamen buiten verwachting goed af en brachten ons een totale verrassing.

De vitesse ploeg had donderdagavond eigenlijk nog moeten trainen. Vanwege de extreme regenval heb ik daar maar een streep doorgezet.

Kennelijk heeft deze extra rust mijn duiven goed gedaan.

De winnares van Marche is een jaarling duivin met het ringnummer NL22-8136740.

Ze komt nu echt in vorm na een aarzelend begin eerder dit seizoen.

In haar stamboom zien we van vaderskant de lijnen van het hok Seelen (Ad vd Veen x Koopman x Koen Minderhout x NPO-winner).

Van moederskant zien we duiven van Herman Dijkstra x Jacky Basseman.

Justin volgt in de voorbereiding op de vluchten zijn eigen systeem en wijkt daar niet van af. Hij voert de duiven dat wat ze nodig hebben en kijkt goed naar hun behoefte. De medische begeleiding is minimaal. Justin vindt een natuurlijke weerstand super belangrijk.

Zijn duiven krijgen het gehele jaar door Totaal Vitaal. Een voedingssupplement op basis van zuren en oliën dat door het drinkwater wordt gegeven.

Vanaf Chateauroux kwamen zijn duiven ook super naar huis. Zijn vale lady pakt de 2e prijs in onze CC. Zoals gezegd laat deze jonge liefhebber niets aan het toeval over. Hij trekt zijn eigen plan en doet dat meer dan voortreffelijk. Justin van harte proficiat met jouw 2e CC-overwinning dit seizoen.

  1. Justin Bartelink, Borne
  2. Gerard Heerink, Denekamp
  3. Wim Willemsen & Sabine, Hengelo
  4. Comb. Oude Lashof, Weerselo
  5. Marcel Wegter, Saasveld
  6. John Vasterink, Hengelo
  7. Karel en Kas Meijers, Ootmarsum
  8. Jan Zwijnenberg, Oldenzaal
  9. Wim Willemsen & Sabine, Hengelo
  10. B. Damhuis, Ootmarsum