Justin Bartelink flikt het opnieuw en pakt de dagfond zege op Gray

Als we een stukje gaan schrijven over Justin Bartelink uit Borne dan weten we bij voorbaat dat het weleens zou kunnen gaan over een overwinning op de dagfond. Deze speldiscipline heeft zijn voorkeur en Justin heeft het als geen ander in de vingers om zijn vliegploeg er goed voor te zetten.

Dit keer is het hem opnieuw gelukt met een 1e plaats voor zijn NL23-9011501 tegen 354 duiven in de CC4 en een 10e NPO in de afdeling tegen 3637 concurrenten.

Justin vertelt:

Eigenlijk kon ik de vliegploeg niet goed in vorm krijgen. Constant van voren draaien wilde nog maar niet lukken. Dierenarts Nanne Wolff, die ik regelmatig bezoek, gaf aan dat de duiven niets mankeerde. Dat stelde mij enigszins gerust. Toch heb ik mijn oor te luister gelegd bij een aantal sportvrienden. Hun advies: geduld hebben, niets veranderen en wachten op stabiel en warmer weer, dit heeft jouw hok nodig.

Toen het weer in de week voor de vlucht precies die trekjes ging vertonen begon de vliegploeg gelijk prima te trainen. Ik had al snel vertrouwen dat het de goede kant op zou gaan.

Op de vluchtdag meldde zich de winnaar, een mooie vale doffer, tegen 14.50 uur boven het hok. Hij maakte een paar ererondjes en viel toen op de klep. Een vijftal minuten later viel de 2e duif en kon mijn dag niet meer kapot. Twee vroege duiven en uiteindelijk 13 van de 20 in de prijzen.

Ik ben hier erg blij mee.

Over de afstamming van de winnaar kan ik het volgende vertellen.

De 501 komt van vaderszijde uit een doffer van Jacky Basseman. Deze 20-943 stamt van moederszijde af van de 7e NPO Gien.

De moeder van de winnaar is Fire Lady, een hele goede dagfond duif, terug te voeren op het hok Koopman uit Ermerveen.

De winnaar vloog als jong enkele vroege prijzen en is dit seizoen goed voor een topklassering op de midfond met ook Noordoosten wind.

Ik wijk niet af van mijn verzorgingsschema en ben zoals eerder gezegd erg tevreden over de producten van Duifvitaal waarmee ik de vliegploeg begeleid.

Tot zover Justin Bartelink, onze winnaar op Gray.

Justin, van harte proficiat met deze overwinning en op naar de volgende.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Justin Bartelink Borne
  2. Frans Oude Nijeweme Denekamp
  3. Justin Bartelink Borne
  4. Geert Ros Delden
  5. Niels Voorhuis Oldenzaal
  6. Comb. Seelen Borne
  7. Comb. Blokhuis Borne
  8. Geert Ros Delden
  9. Toon en Frank Veldhuis Deurningen
  10. Comb. Oude Lashof Weerselo