Justin Bartelink blijft zorgen voor spektakel en wint de wedvlucht vanuit Morlincourt

Afgelopen zaterdag stonden de duiven van de afdelingen 9, 10 en 11 in het Franse Morlincourt.

En ze waren met velen. Met elkaar hebben 1668 liefhebbers in het oosten en noorden van het land 22.653 duiven aan de start gebracht. Om 13.00 uur werd het gezamenlijke lossingssignaal gegeven en kon de thuisreis door onze atleten van het luchtruim beginnen. De te overbruggen afstanden varieerden sterk van circa 340 op de kortste en 475 km op de langste.

De winnares, van onze kampioen Justin Bartelink, kreeg na de start ruim 400 km voor de kiezen.

En dat haar dit goed is afgegaan blijkt wel uit de hoge snelheid van bijna 128 km die ze kon ontwikkelen om voor Justin een niet te vergeten overwinning te realiseren. Alle 22.652 concurrenten hadden het nakijken.

Natuurlijk pakt de NL23-9011567 daarmee ook de 1e prijs in onze CC.

Justin kan daarover het volgende vertellen.

Voor deze wedvlucht heb ik 17 duivinnen ingezet en de doffers thuisgelaten voor een trainingsvlucht.

De doffers speel ik om de week en deze zijn allemaal bestemd voor de dagfond. Mijn duivinnen moeten immers elke week mee om ze goed aan de gang te houden.

Na de dagfondvlucht vanuit Gray heb ik de vliegploeg direct weer onder mijn volle aandacht gebracht en voorzien van de juiste voermengeling. Het herstel was prima en op dinsdag na de vlucht werd er alweer uitstekend getraind. Voor mij een teken dat het alweer goed was.

Toen ik eenmaal had gezien dat de lossing had plaatsgevonden en er met de harde staartwind hoge snelheden waren te verwachten heb ik mijzelf voorgehouden dat dit geen vlucht voor mij zou worden.

Daar komt nog bij dat ik een groot deel van de zaterdag druk ben geweest met de verbouwing van mijn huis en de installateur, die een nieuwe CV-ketel kwam plaatsen, pas tegen drie uur kon uitzwaaien. Tot die tijd ben ik niet met de vlucht bezig geweest.

Halverwege de middag ben ik snel begonnen om de hokken te poetsen. Eigenlijk verwachte ik de duiven pas na half vijf. Toen ik bezig was de laatste dingen klaar te zetten voor de aankomst schoot de latere winnares ineens langs mij heen op de klep. In een flits zag ik dat het mijn rode jaarling 567 was. Ik heb eerst mijn werk afgemaakt en zag er nog enkele vallen.

Toen ik daarna wat serieuzer naar de aankomsten op Compuclub keek schrok ik wel degelijk. Een 1e melding in de afdeling. Wow, hoe kan dit met deze hoge snelheden.

Later op de dag werd mij pas duidelijk wat deze duivin had gerealiseerd tegen het hele concours van de afdelingen 9, 10 en 11. Uniek en om nooit meer te vergeten.

Het lijkt erop dat mijn hok de vorm te pakken heeft en dat geeft vertrouwen voor de dagfond vlucht van het komende weekend.

Over de winnares kan ik zeggen dat ze als jong enkele mooie kopprijzen vloog op de laatste jonge duiven vluchten. Ook dit seizoen is ze heel goed op dreef met een 4e op Marche en een vroege aankomst op Gray.

Van vaderszijde stamt ze af van mijn vale Koopman doffer (Fire Eyes) en van moederszijde draagt ze het bloed van de in vorige reportages al eerder benoemde Mr. Chateaudun.

Ik wil nog graag opmerken dat ik het bijzonder spijtig vind wat de liefhebbers uit Denekamp en De Lutte overkomt als gevolg van de maatregelen rondom de vogelgriep uitbraak in bad Bentheim. Ik leef met hen mee en hoop vurig dat ze snel weer kunnen aanhaken.

Tot zover Justin Bartelink over zijn 3e CC-overwinning van dit seizoen.

Hij heeft gezorgd voor een spektakelstuk met deze prachtige overwinning.

Justin, namens ons allemaal, van harte gefeliciteerd.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Justin Bartelink Borne
  2. Geert Ros Delden
  3. Marcel Voorhuis Oldenzaal
  4. Peter Wolbers Oldenzaal
  5. Laurens Terhalle Hengelo
  6. Karel en Kas Meijers Ootmarsum
  7. Remon Post en Manuela Oldenzaal
  8. Comb. Oude Lashof Weerselo
  9. Karel en Kas Meijers Ootmarsum
  10. Karel en Kas Meijers Ootmarsum