John Vasterink ongenaakbaar op wedvlucht Tongeren

Degenen onder u die de wedvluchtuitslag van vorige week goed hebben gelezen wisten het eigenlijk wel. De duiven van John Vasterink uit Hengelo hebben zo vroeg in het seizoen de vorm al te pakken.

Op Beek en Donk werd hij nog geklopt maar nu stond er geen maat op zijn kopvliegers.

Met 4 duiven bij de eerste 10 van de CC-uitslag en 32 van de 37 ingekorfde duiven in de prijzen maken we een diepe buiging voor dit prachtige resultaat. 

Wat zijn prestatie nog indrukwekkender maakt zijn de plaatsen 1 en 2 in het Noordelijk deel van de uitslag afdeling 9 tegen 16546 duiven. Ja u leest het goed.

Tijd om John aan u voor te stellen.

Sinds begin augustus 2022 is hij met vervroegd pensioen gegaan. Hij wilde meer tijd kunnen steken in datgene waar zijn passie ligt namelijk het spelen met duiven.

John’s voorkeur gaat uit naar de Vitesse en Midfond vluchten en het spel met de jonge duiven.

Degenen die hem kennen weten dat wanneer hij de boel aan de gang heeft er series vroege duiven gaan komen.

Zijn duiven zijn de afgelopen winter nagenoeg dagelijks los geweest en we kunnen zeggen dat hen dit ten goede is gekomen.

Vanaf de eerste africhting waren er vroege duiven in Hengelo.

Zoals gezegd was het vorige week ook al raak met de plaatsen 4 t/m 6 en 8 t/m 12 tegen 3206 duiven in onze CC4.

John vertelt: de eerste 2 duiven kwamen samen uit de goede hoek en vielen tegelijkertijd op de klep. Ze werden in dezelfde seconde geklokt.

De NL22-8158308, een duivin, staat als eerste op de uitslag. Haar hokgenoot de NL22-8158345 zien we terug met de 2e plaats. Op de foto is deze duif herkenbaar aan de witte sproetjes op zijn kop.

Het waren 2 jaarlingen die ook vorige week al bij de eerste 10 van de CC-uitslag vlogen. De broer van zijn 2e duif vloog in dit concours ook kop met een 5e klassering.

Kijkend naar de afstamming dan zien we naast John’s eigen lijnen vooral duiven van Embregts-Theunis uit Hoeven en de gebr. van den Brande uit Berlaar (België) via de gebr. de Jager uit Blijham.

Iets wat John nog graag wil meegeven is dat zijn duiven tijdens de vakantie prima verzorgd zijn door  oud collega en niet duivenmelker Roelof de Vries. Met dieren op je erf ben je soms afhankelijk van anderen, anders kun je nooit eens weg. John is hem hier dankbaar voor. 

Daar komt bij dat Roelof afgelopen zondag voor de 1e keer aanwezig was bij de aankomsten en de 3e duif feilloos van uit de verkeerde hoek zag arriveren.

Voor mij is duidelijk dat John zijn stempel nu al in vette letters gedrukt heeft en dat we zeker meer van zijn duiven gaan zien dit seizoen. Met deze geweldige prestatie willen we hem van harte feliciteren.

De eerste 10 van de uitslag:

  1. J. Vasterink
  2. J. Vasterink
  3. M. Wegter
  4. J. Vasterink
  5. J. Vasterink
  6. V. Bonnes
  7. Comb. Oude Lashof
  8. J. Luhen
  9. Com. Oude Lashof
  10. Geert Ros