John Vasterink flikt het weer en wint nu pittige wedvlucht vanuit Charleville Mézières

En dat is twee. Misschien heeft John Vasterink uit Hengelo dit wel gedacht toen zijn winnende duivin NL22-8158307 precies vanuit de goede hoek en met een ereronde als toegift direct op de klep vloog. Na zijn overwinning eerder dit seizoen op Tongeren is er nu weer sprake van een vroege duif die dat kunststukje herhaalt.
De omstandigheden waaronder dit werd gerealiseerd waren nu niet bepaald gemakkelijk te noemen. Daar waar de wind al weken lang uit oostelijke richtingen waait was dat nu weer het geval. Het concours van 1673 duiven kreeg te maken met een straffe Noord Ooster. Deze omstandigheden geven de overwinning nog meer cachet.

Dat John zijn duiven goed aan de start brengt weten we inmiddels. Nu hij er meer tijd aan kan besteden zijn de prestaties navenant.
John vertelt: mijn duiven worden op totaal weduwschap gespeeld. Bij terugkomst van de vlucht ligt er in het vak volop Embregts Theunis NPO mix met daarnaast een beetje mineralen van hetzelfde merk. Een uurtje na thuiskomst krijgen ze ook nog Championsmix en P40-korrel. Zoveel dat er voer blijft liggen.
John laat zijn duiven tot zondagmorgen bij elkaar. Ze mogen samen in bad en worden dan rond 9 uur weer gescheiden.
Door de week krijgen ze elke dag 80 delen Championsmix en 20 delen NPO mix aangevuld met wat korrels P40 en mineralen. Er blijft altijd wel wat voer liggen.
Wat betreft de trainingsarbeid kunnen we kort zijn. Beide geslachten trainen elke dag een uur.
Het goed aan de start brengen wordt de dag voor het inkorven uitgevoerd met volle bak voer en een hoger gehalte NPO-mix. Op de inkorvingsdag zelf wordt alleen NPO mix gevoerd, voor het laatst rond het middaguur. Bij thuiskomst is het drinkwater aangelengd met Tollyamin Forte.
Tot zover het systeem dat John volgt en hem dit seizoen al prachtige uitslagen met vroege duiven heeft bezorgd.

In de afdeling 9 vliegen 23 van zijn 28 ingezette favorieten prijs beginnend met een 24e tegen 13.310 duiven. Petje af voor dit schitterende resultaat. Bij de vorige reportage naar aanleiding van zijn overwinning op Tongeren schreef ik al dat we weer van hem zullen horen. Zie hier.
Ook nu ben ik ervan overtuigd dat de kans op een herhaling aanzienlijk is. Dat is hem van harte gegund. John, hartelijk gefeliciteerd met deze prachtige zege.

De eerste 10:

  1. John Vasterink Hengelo
  2. Gebr. van Langen De Lutte
  3. Gebr. van Langen De Lutte
  4. John Vasterink Hengelo
  5. Gerald Spitshuis De Lutte
  6. Gerrit Ophuis Hengelo
  7. Gerrit Ophuis Hengelo
  8. John Vasterink Hengelo
  9. Comb. Blokhuis Borne
  10. Gerald Spitshuis De Lutte