Jan Goorhuis en Frank Vunderink boeken een mooie overwinning op de wedvlucht Ruffec

Op vrijdag 1 juli 2022 werden ’s-Morgens om 07.15 uur onder prima omstandigheden de manden losgetrokken voor de 262 duiven die in onze CC in concours stonden voor hun wedvlucht vanaf het Franse Ruffec.
Het stadje is gelegen in de regio Aquitaine vooral bekend van het bij ons vaak geziene koeienras Blonde ‘d-Aquitaine.
Om er te komen moesten onze chauffeurs en convoyeurs toch al gauw een dikke 1000 km overbruggen met hun waardevolle vracht aan boord.

Na het startschot kon voor de deelnemers het rekenen beginnen. Gelet op de zuidwesten wind op de vlieglijn zouden er waarschijnlijk hoge snelheden worden gehaald zo was de algemene verwachting.
De nog jonge combinatie Jan Goorhuis en Frank Vunderink uit Borne zijn sinds vorig jaar gaan samenspelen. Het zijn bijna buurmannen die met toestemming van onze afdeling in combinatie zijn gaan vliegen vanaf 2 erven.
Beide hebben hun voorkeur. Zo is Jan de marathon man en heeft Frank zijn passie wat meer liggen bij de programma vluchten.
Dat dit goed bij elkaar past hebben ze in hun eerste jaar (2021) al laten zien met de overwinning op de jonge duivenvlucht vanaf Bierges.

Dit keer was het hun jaarling duivin Dagobertje die het mooie weer maakte en de overwinning naar Borne bracht.
Frank gaf aan dat ze werd verkregen van buurman en sportvriend Justin Bartelink die zich wekelijks in de kijker weet te spelen in onze CC met mooie uitslagen en goede prijspercentages.
Dagobertje werd ingekorfd op eitjes van 7 dagen en naar de vlucht toe geleid met de voermengelingen van Matador aangevuld met de nodige vetten.
Voor de medische begeleiding gaan de mannen naar dierenarts Nanne Wolff wiens adviezen strikt worden opgevolgd.
Hieronder kunt u de pedigree van de winnares nog eens rustig nalezen.

Stamkaart van de winnende duif

Rest ons om Jan en Frank van harte te feliciteren met dit prachtige resultaat en hen kennende zullen ze ongetwijfeld denken “dit smaakt naar meer”.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Combinatie Goorhuis-Vunderink Borne
  2. Amanuel Öz Hengelo
  3. Toon Veldhuis en zoon Deurningen
  4. Wilfried Wekking Lonneker
  5. Comb. Seelen Borne
  6. Wilfried Wekking Lonneker
  7. E. Oude Griep Denekamp
  8. Martin Bakker Deurningen
  9. Toon Veldhuis en zoon Deurningen
  10. Henk Oude Nijhuis Oldenzaal