Hij doet het weer, Geert Ros wint wedvlucht Mettet op indrukwekkende wijze

Opnieuw een reportage over Geert Ros uit Delden. Laten we maar zeggen, ook dit keer dik verdiend. De drie eerste duiven van het concours in CC4 Hart van Twente zijn voor hem. Geert had er zelf 20 mee terwijl er moest worden gestreden tegen 1472 duiven. Ook in vlieggebied Noord van onze afdeling staat hij zijn mannetje tegen 7438 duiven en zelfs in de gehele afdeling 9 is zijn prestatie indrukwekkend tegen 12148 duiven. In deze reportage richt ik mij op zijn “kaakslag” voor de concurrentie in onze CC. Desgevraagd laten we Geert aan het woord en zoals ik al eerder heb aangegeven is zijn informatie rijkelijk en betekenisvol, waarvoor dank.

Dit keer zag ik ze zelf het eerst vanuit het zuiden aankomen. Het waren nog 3 stipjes, van links naar rechts zwenkend, met hoge snelheid, sterk dalend in een vrije val van een seconde of 10. Twee ineens voor de valklep en tegelijk doken ze direct naar binnen. De derde duif was niet van mij en bleef toch even op het hok zitten voordat die zijn weg vervolgde richting Almelo.
Een fantastisch gezicht op een spannend moment. Want het kon zomaar weer lukken. We hadden nog geen duiven gezien. Andre Pots, mijn duivenvriend, steun en toeverlaat en ik waren het niet eens over welke nu het eerst was. Een finishfoto had zelfs geen uitsluitsel kunnen geven. Welke was het?
De NL20-1147038 of de NL21-1570637. Beide duivinnen noteerden een tijd van 12.07.22 met een snelheid van 1389,902
De klok en de verwerking bij de vereniging gaf aan dat de NL 21-1570637 de winnares is geworden van deze natourvlucht. Nog nooit heeft een duif van mij zo close gewonnen.

De winnares is een dochter van Topduivin “Dark Speed” en heeft dezelfde vader als “Lady Diana”. Deze doffer is “Sir Andre”.
Ze heeft zowel vorig jaar als dit jaar 11 prijzen gevlogen. Vorig jaar is ze gewond teruggekeerd van Sermaises. Ze was er slecht aan toe. Haar doorzettingsvermogen heeft mij doen besluiten haar zo goed mogelijk te hechten en op te lappen. Dat is uiteindelijk gelukt en ze is vorig jaar op de natour gespeeld en vloog gelijk een 1e van Beek en Donk. Het voelde als een beloning voor mijn inspanning voor haar.
Deze overwinning laat ook nog weer eens zien dat de bloedlijnen van de duiven van Ben Pieper en Herman Dijkstra vele goede duiven voortbrengen. Zij schaften duiven aan van nationale en internationale topliefhebbers. Je moet er ook een beetje geduld mee hebben en natuurlijk geluk.

Goede duiven is wel de basis voor succes maar de liefhebber moet er zelf kampioenen van maken met zijn inzichten, verzorging, aandacht en motivatie. Daar kunnen we dan weer een herfst en winter mee bezig zijn. Forums, artikelen, internet, bezoekjes aan andere hokken en lezen over de nieuwste ontwikkelingen. Ook de Olympiade in Maastricht in de 2e helft van januari is een mooi uitstapje in de wintermaanden om wat motivatie op te doen. En natuurlijk ook om onze 2 Grand Prix winnaars uit De Lutte te huldigen. Proficiat Gebroeders van Langen en Vincent Bonnes.
Sympathieke woorden van een groot kampioen voor andere topliefhebbers uit onze CC. Zo kennen we Geert. Met nog 1 vlucht te gaan zullen Geert en Andre er alles aan doen om het natourkampioenschap veilig te stellen. Het kan dus zo maar zijn dat we Geert voor de 5e keer dit seizoen een plek kunnen geven in het nieuws van onze CC4. Met zijn 4e overwinning wil ik hem van harte feliciteren.

De 1e tien van de uitslag:
Geert Ros Delden
Geert Ros Delden
Geert Ros Delden
Wim Willemsen & Sabine Hengelo
Karel en Kas Meijers Ootmarsum
Karel en Kas Meijers Ootmarsum
Karel en Kas Meijers Ootmarsum
Karel en Kas Meijers Ootmarsum
J. Hilberink en zn. Bornerbroek
Wim Willemsen & Sabine Hengelo