Het is ze weer gelukt want de gebr. van Langen winnen de wedvlucht vanaf Marche en Famenne

Het vorig seizoen waren Peter en René van Langen al goed voor 4 CC-overwinningen. Nu in dit nog prille vliegseizoen is het alweer raak met een mooie zege vanuit de eerder genoemde stad in de Belgische provincie Luxemburg.
De rijke geschiedenis van deze stad zie je terug in het stadscentrum met zijn eeuwenoude kerken en handelshuizen.

Daar hadden onze duiven echter geen weet van en menig liefhebber bij het thuishok evenmin toen 3195 atleten van het luchtruim om 09.00 uur bij prachtig vliegweer de vrijheid kregen voor hun thuisreis naar Twente.
Er was sprake van een gezonde spanning en hoge verwachting bij de broers toen ze hun opwachtplek bij de prachtig gelegen boerderij in de heuvels rondom De Lutte innamen. Bij het inkorven had René mij al ingefluisterd dat het nu moest gebeuren. De duiven stonden er goed op en het voorspelde weer bood mooie kansen.

Verantwoordelijk voor de overwinning is hun duivin Lincia NL20-1176084. Ze is rechtstreeks afkomstig uit de oude bloedlijnen van het hok van Langen. Daarin zien we hun 149-lijn (Magic Man x Magic Woman) en Falon die we kunnen kenmerken als een fabelachtige weduwduivin met uitsluitend kopprijzen en een 4e Olympiade Vitesse in 2015. Lincia is een half zus van hun befaamde 400 die zich 20 keer bij de eerste 10 van onze CC wist te klasseren. Daarnaast is het een volle zus van de NL18-1552171 die in 2019 7e Vitesse duif van de afdeling 9 werd.
Een zoon van Lincia de NL21-1598206 vloog vorig een 1e van de CC op Quievrain tegen 1684 duiven.

Zoals al eerder geschreven hebben de broers de taken goed verdeeld. René is de stylist en manager van de kolonie en Peter houdt de prestaties feilloos bij en heeft zijn taken bij de schoonmaak van de hokken, het inmanden en africhten van de duiven. Samen vormen ze een eenheid die als het erop aankomt moeilijk klopbaar is.
Ze laten niets aan het toeval over en grijpen in daar waar nodig.
We zijn benieuwd hoeveel overwinningen hun dit seizoen ten deel gaan vallen. Dat dit gebeurt lijkt bijna een zekerheid. Peter en René, van harte proficiat met deze mooie overwinning.

De eerste 10 van de uitslag:

  1. Gebr. van Langen De Lutte
  2. Jos Luhen Weerselo
  3. John Vasterink Hengelo
  4. John Vasterink Hengelo
  5. Karel en Kas Meijers Ootmarsum
  6. John Vasterink Hengelo
  7. John Vasterink Hengelo
  8. Jos Luhen Weerselo
  9. Vincent Bonnes De Lutte
  10. Gebr. van Langen De Lutte