Het hoogste podium op de wedvlucht Marche-en-Famenne is voor Hennie Klein Nijenhuis uit Hengelo

Op vrijdagavond 24 juni 2022 werden 1387 duiven ingekorfd voor de wedvlucht vanuit het Belgische Marche-en-Famenne, een stadje van zo’n 17.000 inwoners in de provincie Luxemburg gelegen op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Luik.

Onze winnaar van vandaag Hennie Klein Nijenhuis had er 16 meegegeven waarvan er zich 11 in de punten wisten te klasseren. Een prima prestatie dus.

Hennie geniet al heel wat jaren van zijn pensioen en beleefd nog altijd veel plezier aan zijn grote hobby, de duivensport. Ook op bestuurlijk gebied blaast hij zijn partijtje mee want hij is voorzitter van de Hengelose postduivenvereniging de Luchtreizigers.

Al jarenlang behoort Hennie in het Hengelose maar ook in onze CC tot de betere spelers. Het aantal kampioenschappen wat hij in zijn lange carrière in de postduivensport bij elkaar heeft weten te spelen is zo langzamerhand niet meer te tellen. 

Hennie weet nog altijd de motivatie op te brengen om zijn duiven op en top voor te bereiden. Dat bleek afgelopen weekend maar weer eens getuige deze prima overwinning.

Zijn NL21-1593864 tikte om precies 09.33.17 uur de valplank aan en werd, zo bleek later, door geen andere concurrent meer geklopt.

Hennie vertelt daarover:

Eerlijk gezegd had ik de duiven nog niet verwacht en dat ze zo’n hoge snelheid zouden halen al helemaal niet.

De winnaar stamt van vaderszijde af uit de bewezen goede lijnen van zijn kweekkoppel 2012-1190094 x 2012-1190395 en van moederszijde uit een duivin van de gekende combinatie Derksen-vd Keuken uit Almelo.

De doffer is beslist niet aan zijn proefstuk toe en heeft al verschillende mooie resultaten aan de Ottoweg gebracht.

Hennie speelt de duiven op traditioneel weduwschap. Zo ook de winnaar die hij gelet op de constante prestaties meestal als 1e of 2e getekende op de inkorflijst plaatst.

Dat je als voorzitter van een postduivenvereniging soms met een innovatief idee moet komen om onze mooie sport onder de aandacht te brengen blijkt wel uit een aantal filmpjes die Hennie op zijn webpagina kleinnijenhuisduiven.nl heeft geplaatst. Ik nodig u uit deze eens te bekijken.

Ondanks het klimmen van de jaren, Hennie hoopt volgend jaar de 80 aan te tikken, blijft hij vooralsnog vast van plan om met regelmaat op de trom te slaan en daardoor een nieuwe overwinning op zijn palmares te kunnen bijschrijven. Deze pakt niemand hem meer af dus rest ons Hennie van harte te feliciteren met dit prachtige resultaat.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Hennie Klein Nijenhuis Hengelo
  2. Frans Strikker Hengelo
  3. Geert Ros Delden
  4. Gebr. van Langen De Lutte
  5. Gerald Spitshuis De Lutte
  6. Bennie Nollen Denekamp
  7. Frans Strikker Hengelo
  8. Justin Bartelink Borne
  9. Justin Bartelink Borne
  10. Comb. Willemsen&Sabine Hengelo