Hennie, Niek en Rob Blokhuis pakken de 1e prijs op wedvlucht Bierges

De hoofdprijs op Bierges jonge duiven gaat naar ons CC-bestuurslid Rob Blokhuis uit Borne, zijn zoon Niek en vader / opa Hennie.
Met een vroege lossing heeft de organisatie goed ingespeeld op de voorspelde weersomstandigheden. De aangekondigde regen meldde zich, ondanks wat motregen op sommige plekken rondom de aankomst van de duiven, pas later in de middag.
In concours stonden dit keer nog 1523 duiven en dan te bedenken dat we zijn begonnen 2425. We kunnen concluderen dat er al flinke klappen zijn gevallen.
Dit alles doet echter niets af aan de prestatie van de winnende duif de NL23-9011638. Met een aankomst om 09.50.07 uur en een snelheid van 1477 meter laat ze de hele concurrentie de staart zien.

We laten Rob aan het woord:
De winnende duivin komt rechtstreeks van ons oude stamkoppel. Het is inmiddels de 7e duif uit dit koppel die een 1e prijs vliegt in onze CC. We kunnen met recht spreken van een topkoppel.
We hebben onze jongen de afgelopen week voor het eerst gescheiden. Normaal gesproken doen we dit eerder en motiveren we de ploeg al vanaf het begin.
Maar dit jaar hebben we samen besloten te scheiden voor de 1e afdelingslossing. Dat doen we om Niek als jeugdlid in positie te brengen want dan begint immers de jeugdcompetitie. Er komt dan ook een betere spreiding binnen het vlieggebied van de CC en we zijn van mening dat we dan eerder loon naar werken krijgen.
Niek is verantwoordelijk voor de training van de vliegploeg en hij voert de duiven.
Zelf hou ik van een afstandje de boel in de gaten en daar waar nodig stuur ik bij.
Ons voersysteem is gebaseerd op de Matador mengelingen en wij ontsmetten de vliegploeg zodra ze op weg gaan met 2 nachten mand. Daarvoor gebruiken we BS van dierenarts de Weerd.
Mijn vader Hennie komt voor zover zijn gezondheid dat toelaat wekelijks de duiven oppassen. Van hem heb ik de liefde voor de duivensport met de spreekwoordelijke paplepel ingegeven gekregen. Mijn zoon Niek is nu de 3e generatie die veel vertier beleefd aan deze sport.

Afgelopen zaterdag zaten we de jonge garde op te passen toen Niek plotsklaps vertelde dat we vorig jaar op dezelfde vlucht als vandaag onder vrijwel dezelfde omstandigheden (oost in de wind) de 1e prijs in de CC pakten. Ik heb hem toen geantwoord dat we dat vandaag dan maar weer moesten doen. En zie…..dat is mooi gelukt.
Afgelopen zaterdag kon voor ons überhaupt niet meer kapot want in de middag arriveerde voor nog een mooie vroege duif vanaf de Duitse lossing in Freiburg. Al met al een mooi duivenweekend voor ons.
Ter afsluiting meldt Rob nog: de komende dagen zullen we er met ons beiden nog meer energie in gaan steken. We zijn van mening dat ze nog niet naar huis komen zoals we gewend zijn.

Hennie, Niek en Rob deze pakken ze jullie niet meer af. Van harte proficiat daarmee.
De concurrentie is gewaarschuwd.

De 1e tien van de uitslag:
1. Comb. Blokhuis Borne
2. Geert Ros Delden
3. John Vasterink Hengelo
4. John Vasterink Hengelo
5. M.J.M. Mentink Hengelo
6. Geert Venema Borne
7. Geert Ros Delden
8. Frans Oude Nijeweme Denekamp
9. Harry Helming Borne
10. Geert Venema Borne