Hennie Klein Nijenhuis wint de eerste wedvlucht vanuit Dreis Bruck !

Hij kwam volgens Hennie helemaal uit de verkeerde hoek om vroeg te kunnen zitten, toch pakte zijn ‘180’ de eerste prijs in de CC4 van Dreis-Bruck tegen 3375 duiven en een derde tegen 15607 duiven in de Afdeling 9 ( noord)

Hennie Klein Nijenhuis is voorzitter van de Luchtreizigers uit Hengelo en zat afgelopen zaterdag in de richting van ‘het zout’ (voorheen AKZO)  te turen in de verwachting dat daar een vroege duif vandaan moest komen. 

De week ervoor kwamen ze ook over ‘het zout’ en pakte Hennie al een eerste in de vereniging en een 5de in de CC4 van Kerkrade met zijn ‘200’. De winnaar van deze week pakte toen een 14de van ruim 3300 duiven.

Van Kerkrade pakte Hennie: 5, 14, 21, 22, 24, 50, 54, enz in de CC, reden genoeg dus om nu weer met vertrouwen de duiven op te wachten.

Hennie verwachtte duiven afgelopen zaterdag rond 9.00 uur, toen zijn ‘180’ om 9.04 op de plank viel ging Hennie er nog vanuit dat ze in de hoek van De Lutte hem voor zouden zitten, dit mede door waar de ‘180’ vandaan kwam. ( Noord-Oost). 

Naast de 1ste prijs pakte Hennie geweldig!  5, 19, 21, 23, 36, 93 enz.

De ‘180’ is van 2017 en heeft al diverse hele vroege prijzen gepakt en komt uit een geweldig koppel, de 94 x 95.  De lijnen uit dit koppel voeren terug naar Hans Dekkers uit Hedikhuizen x Pieter Veenstra uit Drachtstercompagnie.

Diverse nazaten uit dit koppel hebben al van zich doen laten spreken door veel vroege prijzen en duifkampioenschappen in de voormalige CC4.

Dit topkoppel heeft Hennie mede te danken aan Bert en Martin Aaftink uit Hengelo.

Hennie speelde decennia lang met zijn Klakken bij de kampioenen. Langzamerhand liepen de prestaties echter terug. Dit was ook wijlen Martin Aaftink niet ontgaan. Zijn broer Bert had bij Martin aangegeven te veel duiven te hebben en wilde van een aantal afscheid nemen. Hennie heeft uiteindelijk 7 duiven bij Bert meegenomen die maakten meteen het verschil. 

Twee zijn er helaas ten prooi van een kromsnavel gevallen, de andere 5 zijn na hun imposante vliegcarriere in zijn kweekhok beland. Inmiddels werken daar ook drie succesvolle broers van de ‘180’ aan de toekomst van de vliegploeg.

Het laat zich raden dat ook voor de ‘180’ in de toekomst een plekje vrijgemaakt gaat worden.

Hennie Proficiat!

Frans Strikker