Harry Helming wint fondvlucht Periqueux en maakt zijn fondstatus waar.

Harry Helming uit Borne heeft het weer geflikt. Hij wint met zijn NL22-8137015 de fondvlucht met ochtendlossing vanuit het Zuid-Franse Périqueux. Het ringnummer spreekt niet de hele waarheid want de winnende duivin is van 2023 maar draagt een vaste voetring van een jaar later.

Harry vertelt hierover:

De winnares is afkomstig van het hok Jacques Derix uit het Limburgse America. Bij deze oudere liefhebber haal ik ieder jaar een paar jonge duiven. Jacques zelf neemt niet meer deel aan de vluchten. Ouderdom en een Tia stellen hem daartoe niet langer in staat.

Met de duiven van deze Limburger heb ik de rassen van Wanrooij en Vullers op mijn hok geïntroduceerd. Ik kan wel zeggen dat dit versterkingen zijn.

De winnares staat op weduwschap en kreeg ter voorbereiding op de vlucht de laatste 4 dagen energievoer, hennep, P40 korrels en pinda’s.

Omdat ik dinsdagavond moest inkorven heb besloten de vliegploeg dezelfde ochtend nog even weg te brengen. Ik heb ze afgericht voor een vluchtje van zo’n 30 km.

Eenmaal thuis mochten ze daarna nog een uurtje of vier samenzijn op open hok. Kennelijk heeft dit voldoende motivatie teweeg gebracht.

Harry had 18 kanshebbers meegegeven waarvan er zich 8 in de prijzen wisten te spelen.

In de afdeling was de winnares goed voor een 6e prijs tegen 2750 duiven. Al met al een prima weekend voor deze liefhebber uit het Bornse.

Harry van harte gefeliciteerd met jouw overwinning.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Harry Helming Borne
  2. Herman Sabel Hengelo
  3. Comb. Bos Azelo
  4. Comb. Seelen Borne
  5. Amanuel Oz Hengelo
  6. Comb. Bos Azelo
  7. Goorhuis-Vunderink. Borne
  8. Harry Helming Borne
  9. Jorrit Scholten Deurningen
  10. Comb. Seelen Borne