Harry Hellen klopt ze allemaal en wint op schitterende wijze de wedvlucht Mettet

Een 1e winnen tegen bijna 12.500 duiven, dat is maar voor weinig liefhebbers weggelegd. Dit kunstje werd het afgelopen weekend wel geflikt door Harry Hellen uit Denekamp. Deze sympathieke voorzitter van PV De Snelvlucht wist de concurrentie echter stil te krijgen door er op één van de verste afstanden met de zege vandoor te gaan. Een zege niet alleen in onze CC maar ook in vlieggebied Noord en zelfs in de hele afdeling 9. Chappeau Harry.

Harry vertelt het volgende:
De jongen die ik kweek speen ik als ze ongeveer 24 dagen oud zijn. Ze gaan dan naar het jonge duivenhok bovenop de garage.
Begin mei zet ik ze eerst een keer of 4 in de mand. Ik wil ze daar vroeg mee laten kennismaken. Telkens laat ik ze dan achter het huis weer los.
De volgende stap neem ik door ze naar ons clubgebouw net buiten Denekamp te brengen en ze dan van daaruit los te laten. Mijn doel is aan te wakkeren dat ze voor mij weer thuis zijn.
Uit ervaring weet ik dat dit leerproces even duurt maar ik blijf het standvastig herhalen net zo lang tot de jonge ploeg eerder thuis is dan ik.
Vervolgens ga ik stap voor stap de kilometers opvoeren maar steeds vanuit de wil dat ze eerder thuis moeten zijn dan ikzelf.
Als ze wat ouder zijn en belangstelling krijgen voor elkaar zet ik de geslachten gescheiden. Dan begint voor mij het weduwschap spel met de jongen. Ik verduister mijn jongen overigens ook want ik ben ervan overtuigd dat op de verre vluchten later in het seizoen de kansen stijgen wanneer ze nog beschikken over een volle vleugel.
Omdat ik werk heb ik iets bedacht waardoor de jongen met hun training kunnen beginnen als ik nog niet thuis ben. Ik heb een schuif aangebracht die zichzelf door middel van een tijdklok opent tegen drie uur in de middag. De jonge duivinnen kunnen dan naar buiten voor hun training. Als ik een uur later thuiskom vliegen ze vaak nog en roep ik ze binnen. Daarna gaan de jonge doffers naar buiten.
Dit systeem werkt prima voor mij.
Ik kuis de hokken gemiddeld 2x per week en vaker bij echt vochtig weer.
De medische begeleiding kan ik het best omschrijven als crisismanagement. Alleen wanneer er echt iets aan de hand is raadpleeg ik een dierenarts. Voor de rest bewandel ik de natuurlijke weg.
De winnende duif NL23-9594817 heb ik als bon gekocht bij een liefhebber in Ter Apel. Zo zie je maar weer wat een bonnetje je kan brengen.
Tot zover Harry Hellen, de overwinnaar van dit weekend.

Harry heeft zijn jongen er goed op staan. Hij draait mooie prijspercentages en ze komen goed naar huis. Allemaal ingrediënten die vertrouwen geven voor de vluchten die nog op stapel staan.
Deze overwinning is een feit. Harry van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat en jouw prachtige uitslag.

De 1e tien van deze vlucht:

Harry Hellen Denekamp
Harry Helming Borne
Hans Breukers Hengelo
Justin Bartelink Borne
G. Gortemaker Denekamp
Comb. Bolhoeve Borne
Geert Ros Delden
Justin Bartelink Borne
Geert Ros Delden
Alwie Kamphuis Beuningen