Hans en Robert Seelen fenomenaal op koningsklassieker vanuit St. Vincent de Tyrosse

Wat Hans en Robert dit weekend hebben laten zien op deze Grand Prix vlucht vanuit het onder duiven liefhebbers haast magische St. Vincent vraagt om een diepe buiging van alle concurrenten.
Een CC-overwinning tegen 68 duiven, een 2e plek in onze afdeling tegen 782 duiven, een 1e Noordelijke Unie zone 2, een 3e nationaal sector 3 tegen 2650 duiven en een 4e nationaal van het gehele concours tegen 10.194 duiven is zonder twijfel subliem te noemen.

Hans vertelt: we hadden 7 duiven in concours die ook alle 7 terug zijn.
De vorm is prima en de afgelopen maand is de training opgevoerd naar 2x per dag. De koppel vliegt zonder problemen 1 uur.
De winnares NL21-1573497 is samen met haar doffer ingekorfd op 2 jongen van 5 dagen oud. Ze is in haar geboortejaar ingespeeld op de taart vluchten die na het wedvluchtseizoen worden gehouden.
Als jaarling is ze op het hele programma mee geweest en van Agen won ze nog een mooie prijs.
Haar vader is een zoon van MG513 van Jelle Jellema en haar moeder stamt van het bekende fond hok Batenburg vd Merwe. Zij is gekweekt uit de Special One, 1e Internationaal Barcelona 2015 x een dochter van New Laureaat x Kleine Jade. In de stamboom zijn de Jellema duiven rijk vertegenwoordigd.
Ze arriveerde om 10.28 uur op het thuishok terwijl de duiven van de africhtingsvlucht Tienen zich ook aandienden. Haar prestatie krijgt een bijzondere glans omdat ze maar liefst 1131 km moest overbruggen.
Haar doffer de NL18-1522314, die eerder al een 17e nationaal Dax vloog, arriveerde om 12.01 uur wat goed was voor ook een klassering in het snuitje van de nationale uitslag. Met deze 21e prijs zijn Hans en Robert ook zeer blij.

Nu het marathon seizoen eenmaal goed is begonnen lijkt het er sterk op dat de broers hun duiven op tijd in de juiste vorm hebben. Ze hebben daarmee hun doelstelling gehaald en ik moet mij sterk vergissen als we de komende weken niet weer van hun zullen horen. Dat kan ook haast niet anders want het tophok Seelen uit Borne heeft al jaren een vaste plek bij de regionale en landelijke kampioenen.
Hans en Robert van harte gefeliciteerd met de geweldige prestatie.

De eerste 10 van de uitslag:
1.
Comb. Seelen Borne
2.
Comb. Seelen Borne
3.
Jan Goorhuis en Frank Vunderink Borne
4.
Comb. Seelen Borne
5.
Martin Bakker Deurningen
6.
Amanuel Öz Hengelo
7.
H.G. Buelte Nordhorn
8.
Jan Goorhuis en Frank Vunderink Borne
9.
Herman Sabel Hengelo
10.
Comb. Bos Azelo