Grand Prix TGV overwinning op Châlons en Champagne door gebr. van Langen

Soms lukt het een kopduif met haar aankomst de liefhebber compleet te verrassen en wel zo dat ze al in het hok zit terwijl hij nog op de uitkijk staat.
Nu moet u weten dat dit kunstje bij de gebr. van Langen vrijwel onmogelijk is omdat vaak meerdere ogen de horizon afzoeken en de aankomsten in het prachtige heuvelland rondom de ouderlijke boerderij van verre kunnen worden waargenomen.
De winnares had daar allemaal geen boodschap aan en is het thuishok onopgemerkt ingedoken iets wat je wel vaker ziet bij absolute vooruitvliegers.
Met Peter op de uitkijk en Rene op zijn stoel voorzien van de lokduif heeft de NL20-1176083, luisterend naar de mooie naam Lynn, toch kans gezien ongezien binnen te komen.

Rene vertelt:
Deze duivin is niet aan haar proefstuk toe.
Ze stamt af van de beste lijnen van ons hok. Magic Boy en Gipsy zijn haar ouders. Van vaderszijde zien we er de beste jonge duif van de afdeling 9 in 2011 terugkomen en aan moederskant is het hun veelbesproken Fallon die kennelijk uitstekend vererft.
Fallon was in 2013 de 22e nationale Vitesse duif en in 2014 de 11e nationale midfond duif. Daarnaast was ze in 2015 4e Olympiade duif Vitesse.
Kortom, een afstamming om je vingers bij af te likken.
De winnares kent een prima seizoen toe nu toe. Ze won maar liefst 11 prijzen van 12 keer zetten.

Met deze Grand Prix overwinning aangevuld met de snelste duif van de afdelingen 9, 10 en 11 tezamen werd ze uiteraard overwinnaar in onze CC.
Kijkend naar de meters op één van de verste afstanden is deze zege zonneklaar.
Door de Grand Prix te winnen spelen de broers zich ook op landelijk niveau opnieuw in de kijker. Het is tevens hun 2e CC-overwinning dit seizoen.
Hoe de broers de taken hebben verdeeld en uitvoeren en hoe de voorbereiding wordt gedaan heb ik al een aantal keren eerder geschreven. Voor degenen die het nog eens willen nalezen verwijs ik graag naar die reportages op onze website.
Voor nog meer informatie over dit tophok kunt u ook eens kijken op hun actuele website www.gebroedersvanlangen.nl

Peter en Rene van harte gefeliciteerd met deze schitterende overwinning.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Gebr. van Langen De Lutte
  2. Vincent Bonnes De Lutte
  3. Frans Oude Nijeweme Denekamp
  4. Vincent Bonnes De Lutte
  5. Karel en Kas Meijers Ootmarsum
  6. John Vasterink Hengelo
  7. A. Buist Hengelo
  8. Wim Willemsen & Sabine Hengelo
  9. Wim Tijkorte Denekamp
  10. J. Nieuwhuis Denekamp