Geert Ros uit Delden wint Dizy le Gros van 27 juni 2020

Geert Ros met topduivin Diana

Geert Ros uit Delden, lid van Duivensport Centrum Borne wint Dizy le Gros.

Afgelopen weekend was o.a. slecht weer voorspeld, andere afdelingen hebben de inkorvingen al verplaatst en zouden bij voorbaat al op zondag gaan lossen.

‘s Ochtens kwamen er meldingen dat het weer nog niet goed genoeg was, toch konden ze om 10:00 uur los. Dat er hoge snelheden te verwachten waren was bekend.

Vorige week won Geert Ros de 3e in de CC4 (1e Duivensport Centrum Borne). Deze duivin (Diana) stond dan ook als 1e getekende daar ze een week eerder ook de 1e in de vereniging was.

NL18-1522535 – “de Issoudun”

Toch wist een andere duivin Geert te verrassen, hoewel ze dit al wel vaker gedaan heeft. Deze duivin “de Issoudun” met ringnummer NL18-1522535 won vorig jaar al de 1e NPO afd. 9 Noord.
In de gehele afdeling was zij 7e NPO.

Deze duivin is gekweekt uit 2 duiven van Justin Bartelink (Borne). Deze duiven komen uit de Bourges lijnen van Dirk van Dyck via Herman Dijkstra uit Beckum.

Als we naar het hokbestand van Geert kijken komen we sowieso al veel uit deze lijnen tegen, het was dan ook al 15 jaar geleden dat Geert voor het eerst aanklopte bij Herman Dijkstra.

Daarnaast zitten er duiven van Bennie Nijhof uit Hengelo, Jan vd Pasch en Ben Pieper uit Borculo.

Nu Geert meer tijd heeft voor de duiven door zijn pensioen zijn er ook plannen gemaakt voor de marathon. Door werkomstandigheden kan clublid Tonnie Bunte dit jaar niet deelnemen aan de vluchten. Tonnie heeft een waardevol kweekhok met vooral Frank Zwiers duiven.

Geert heeft de “taartjongen” van Tonnie overgenomen, deze zijn tot nu toe op alle vluchten mee geweest en worden straks op de overnachtvluchten gespeeld.

Na afgelopen december gekweekt te hebben zijn de duiven eind januari op weduwschap gegaan, wel zijn ze zoveel mogelijk los geweest, Geert geeft aan extra scherp op de gezondheid te zijn.

Geert speelt totaal weduwschap, de duiven gaan nu 2x per dag los en vliegen ongeveer een uur, hoewel de vlag nu af en toe wel nodig is. Toch zul je geen duiven op het dak vinden bij Geert. Als ze gaan zitten moeten ze naar binnen, ook bij de jonge garde.

De duiven zijn verduisterd tot de langste dag, dit ook i.v.m. de corona crisis.

De duiven krijgen diverse mengelingen van o.a. Matador en Beijers. Er worden voor het inkorven ook diverse “trucjes” uitgehaald om te blijven motiveren.

Tot slot wil Geert ons laten weten dat hij blij is dat we ondanks de corona crisis nog zo’n mooi programma hebben gekregen, een positieve liefhebber dus.

Geert van harte gefeliciteerd !

– Frank Vunderink