Geert Ros speelt “Clean Sweep” 15/15 met “Dark Speed” voorop

De “Dark Speed” 20-1147076,  speelde als weduwduivin, dit jaar al eens een eerste in CC4 Hart van Twente bij de ouverture van het vliegseizoen 2022 op Weert tegen 3383 duiven. 

Dit keer werd ze op het nest, gespeeld op eitjes van 12 dagen, en werd winnares van het concours N35 vanuit Bierges (224 km) in CC4 Hart van Twente tegen 2191 duiven. 

Evenals in april stond er een straffe O-NO wind. Uit de goede richting kwam zij laag aan gedoken om zo snel mogelijk de plaats van haar doffer op de eitjes over te nemen.

Deze sterke, snelle dame wordt voornamelijk op vitesse en midfond gespeeld en heeft een prima jaar achter de rug. Ze stamt af van de allerbeste lijnen van Herman Dijkstra uit Beckum en Ben Pieper uit Borculo.

Zij was de eerste van 15 gezette duiven die allen in de uitslag zijn opgenomen. Samen vormden deze een “Clean Sweep”

Geert speelt met een paar snelheidsduivinnen, met de partners van de topduiven, die toch wat vaker zijn thuisgebleven, en met een zestal duiven die gewond van de vluchten zijn teruggekomen en die weer worden ingepast. Daarnaast nog enkele ‘herintredende’ jonge duiven. De beste duiven van mid- en dagfond blijven thuis en worden niet meer gespeeld.

Om ze voldoende in de veren te houden en om goed te kunnen trainen, worden ze tot 15 september verduisterd tot 23.00 uur. 

Nog 2 weken te gaan.