Gebroeders van Langen winnen de wedvlucht Quievrain van 11 juni 2022

Er zijn in het leven niet zoveel zekerheden. Wat we inmiddels wel weten is dat de broers Peter en Rene van Langen uit De Lutte ieder wedvluchtseizoen schitteren met hele mooie uitslagen.

Ook dit jaar is dat niet anders. Afgelopen zaterdag was het weer zover en pakten ze met hun jaarling doffer NL21-1598206 de 2e CC-zege van dit seizoen.

Over Peter en Rene is in de landelijke en regionale (duivensport) pers al heel veel geschreven. Hun overwinningen zijn inmiddels bijna niet meer te tellen. Hoe kan dat zult u zich afvragen.

Hier zien we de uitgebalanceerde combinatie van vakmanschap, kwaliteit van hun kwekers en vliegploeg en een uitstekende hokaccommodatie.

Rene heeft het als geen ander in de vingers om de vliegers top voor te bereiden op wat hun in het weekend staat te wachten.

De winnaar voert aan vaderszijde hoofdzakelijk het edele bloed van de Heremans-Ceusters lijnen aangevuld met een vleugje van het soort gebroeders Leideman uit Collendoorn. Hij is een halfbroer van Bingo 1 die eerder dit seizoen een 1e vloog in afdelingsverband (Noord).

De moeder is Lincia (NL20-1176084) die in haar afstamming rechtstreeks is terug te voeren op hun oude kweekkoppel Magic Man x Magic Women (Gebr. Janssen).

Lincia zit ook in de vliegploeg van Peter en Rene en was gisteren goed voor een 14e plek in de CC-uitslag. Ze is een halfzus van hun befaamde 400 die in haar carrière 20 keer bij de eerste 10 van de CC vloog.

Als je dit zo ziet dan moet je concluderen kwaliteit verloochend zich niet.

Rene vertelde mij dat hij had gehoord om vroeg te kunnen zitten er moest worden gedraaid rond 13.15 uur. Met de lokker in de hand werd vol spanning afgewacht tot de winnaar zich plots om 13.14.35 uur aandiende. In een korte boog landde hij samen met de lokduif op de ren en haastte zich naar binnen. Rene is van mening dat in het secondespel om de overwinning de duiven geen ererondes mogen vliegen. Het is hier aankomen en naar binnen. Dat wordt ze aangeleerd.

De broers van Langen vervolgen dit vliegseizoen full speed en laten niets aan het toeval over. Knap werk wanneer we ons bedenken dat hier de duivensport alleen in de beperkte vrije tijd wordt beoefend.

Mannen van harte gefeliciteerd met deze nieuwe zege aan het toch al rijke palmares en op naar de volgende.