Gebroeders van Langen winnen 1e jonge duivenvlucht J29

Op een prachtige locatie gelegen aan de Hanhofweg in de Lutte beoefenen Peter en Rene hun grote passie: de duivensport en dit doen ze met verve.
Het heeft al tot menig succes geleid.
In 2014 werden ze gekroond tot beste liefhebber van Nederland WHZB/TBOB;
werden ze nationaal kampioen midfond WHZB/TBOB en behaalden ze de titel bronzen duif in de Goudenduif competitie.
Daarnaast werd hun duif met ringnummer 17-1741529 in 2018 de beste vitesseduif WHZB/TBOB.
Hun duivenstam is van oorsprong opgebouwd uit Janssen (Arendonk) duiven; welke vanaf 2008 gekruist zijn met het ras Heremans-Ceusters via K. en K. Meijers. Verder zijn enkele van de Pasch (Grubbenvorst) en Stefaan Lambrechts (Nijlen) duiven naar de Lutte verhuisd.
Er wordt totaal weduwschap gespeeld met ongeveer 70 vliegduiven. Op dit moment bezitten Peter en Rene nog 52 jongen.
Oorspronkelijk werden er 75 gekweekt, maar eind maart werden er tijdens een sneeuwbui 13 jongen van het hok verspeeld.
Dit seizoen werden de jonge duiven 8x afgericht. De eerste 3 keer op eigen gelegenheid en daarna gezamenlijk met clubleden uit de Lutte tot een afstand van 35 km.
Aan huis wordt er 1 maal per dag getraind zonder vlag of iets dergelijks.Er wordt verduisterd en na de langste dag bijgelicht.
Het voer is van het merk Mariman en bestaat uit vliegvoer en zuivering. Daarnaast wordt P40 en tovo verstrekt.
Afgelopen zaterdag 18 juni werd de eerste jonge duivenvlucht vervlogen en klokten de heren hun eerste duif om 11.56.45 uur. Het was een blauwe duivin met ringnr. 20-1176002. Ze behaalde daarmee de eerste plek in de CC4 HvT.
De vader van deze duif is een doffer met ringnr. 17-1741649 afkomstig van Helming uit Vasse. In 2017 hebben ze met hem een aantal duiven geruild.
De moeder is eigen kweek en als jonge duif verhuisd naar Hennie Veldscholten uit Losser. Toen Veldscholten met de duivensport stopte hebben ze de duivin met ringnr. 13-5306248 teruggehaald. Ze had prima gepresteerd en ook als kweekduif haar waarde bewezen.
Peter en Renee, bedankt voor de ontvangst en wie weet komt er dit seizoen nog een vervolg. Succes.

Karel Meijers.