Gebroeders van Langen raken de tel kwijt en winnen de wedvlucht Bierges van 6 augustus 2022

Peter en René van Langen uit De Lutte zijn bezig aan een fenomenaal seizoen. Kopprijzen en grote aantallen prijsduiven kenmerken hun vakmanschap. Met deze overwinning zijn ze niet voor de 1e, 2e of 3e keer CC-winnaar, nee het is hun 4e zege.

Ja, u leest het goed, 4 keer de beste in het Hart van Twente. Wat een prestatie.

Voor deze overwinning is verantwoordelijk de NL22-8161984. Het is een kras duivin en afkomstig uit een ouderpaar dat ook weet wat prijsvliegen is. Vader is de NL21-1598237 dit seizoen goed voor 12 prijzen waaronder een 4e van Quiévrain in onze CC tegen 1245 duiven.

De moeder is de NL20-1176083 eveneens goed voor 10 prijzen met als mooiste een 4e CC tegen 2142 duiven op Châlons en Champagne.

Het soort van de winnares is voor 75% Heremans en 25% Gebroeders Leideman uit Collendoorn.

De aankomst verliep perfect. Peter en René hebben altijd een lokker klaar bij de aankomst van de eersten. Dat werkt perfect en zorgt ervoor dat er geen tijd wordt verspeeld.

Ook deze keer was dat niet anders. De winnares verspeelde geen seconde en viel gelijk op de antenne samen met de lokker.

Afgelopen week zijn de jongen 1 keer gelapt vanaf zo’n 30 km.

Over het systeem wat de broers volgen vertelt René het volgende:

Sinds een paar weken zitten de jonge doffers en duivinnen gescheiden.

Op de vrijdagmiddag voor de vlucht worden ze bij elkaar gelaten. In het hok vinden we dan ook een aantal schalen en kistjes. Ze kunnen naar hartelust hun gang gaan. Hiermee wordt motivatie opgebouwd.

In het begin van de week wordt een Mariman sport mengeling gevoerd aangevuld met 25% zuivering. De laatste 2 dagen voor de inkorving krijgen de duiven Mariman sport met pinda’s, snoepzaad, Tovo, P40 en wat hennep.

Bij thuiskomst zit er BS in het drinkwater en zondags en maandag LTW van Beute.

Ook broer Jos, die de ouderlijke boerderij runt, is betrokken bij de verzorging. Hij roept de jongen tegen half elf in de ochtend naar binnen en voert ze dan tevens.

Alles met elkaar staat er in De Lutte in het prachtige heuvelland op het erf van de familie van Langen een geoliede machine die gedurende het hele wedvluchtseizoen topprestaties aflevert.

Als dit dan resulteert in inmiddels 4 CC overwinningen kunnen we niet anders concluderen dan dat de raderen perfect in elkaar grijpen.

Wellicht leidt dit zelfs tot een 5e overwinning.

De tijd zal het leren.

Peter en René van harte proficiat met jullie overwinning.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Gebr. van Langen De Lutte
  2. Aloys Kamphuis Beuningen
  3. Kas en Karel Meijers Ootmarsum
  4. Gebr. van Langen De Lutte
  5. Albert Olde Riekerink De Lutte
  6. Geert Ros Delden
  7. Vincent Bonnes De Lutte
  8. Comb. Oude Lashof Weerselo
  9. Geert Ros Delden
  10. Vincent Bonnes De Lutte