Frans Oude Nijeweme verslaat alle concurrenten met imponerende overwinning op wedvlucht Chateauroux

De snelste duif vanuit het midden in Frankrijk gelegen Chateauroux wordt geklokt op één van de verste afstanden in onze afdeling door veteraan en op en top liefhebber Frans Oude Nijeweme uit Denekamp.

Deze Franse gemeente ligt aan de rivier de Indre en kent veel middeleeuwse straatjes met daarnaast een voormalig klooster, een kasteel en een imponerende neo-romaanse kerk, de Notre Dame van Chateauroux.

De winnende duif, NL22-8164574, werd samen met 218 concurrenten in onze CC en 2273 in de hele afdeling gelost om 07.00 uur. Deze doffer wist met een snelheid van 1207 meter, wat neerkomt op bijna 73 km per uur, om 17.02.04 uur de valplank van zijn thuishok aan te tikken. Op dat moment lagen er 726 km achter hem. Een geweldige prestatie en dat moge duidelijk zijn. 

De prestaties van Frans liggen al jaren op een hoog niveau. Eigenlijk speelde hij het hele programma van de vitesse tot en met de overnacht en dat zeer verdienstelijk.

Gezondheidsproblemen hebben ertoe bijgedragen dat Frans het allemaal wat minder heeft gemaakt. Hij is een jaar lang erg ziek geweest.

In die tijd werden zijn duiven verzorgd door Jim van Ingen. Daarvoor is hij Jim nog steeds erg dankbaar.

Frans heeft zijn focus verlegd op de dagfond en zie hier dit mooie resultaat. 

Duivensport hoef je hem niet leren en nu hij zich binnen de lichamelijke middelen kan concentreren op één spelonderdeel weet de concurrentie waar ze rekening mee moeten houden.

De winnende doffer verkreeg Frans als jong van Jim van Ingen.

Van vaderszijde stroomt het Verkerk bloed door zijn aderen en de moeder is afkomstig van Roger en Eddy Grootjans uit het Belgische Ranst.

Ter voorbereiding is hij mee geweest op alle vitesse vluchten en één midfondvlucht.

Ook nu horen we van een liefhebber dat hij alleen een medicijn geeft als het echt niet anders kan. Dicht bij de natuur is hier het devies.

Frans voert de Matador mengelingen en regelt dat in al naar gelang de zwaarte van de vlucht. Een pinda erbij is ook zeker aan de orde.

Waar het allemaal toe heeft geleid zien we in deze prachtige overwinning.

Frans van harte gefeliciteerd met deze zege en blijf vooral genieten van onze prachtige sport binnen jouw mogelijkheden.

De eerste 10 van de uitslag:

  1. Frans Oude Nijeweme Denekamp
  2. Justin Bartelink Borne
  3. Comb. Bakker Hengelo
  4. M. Dreierink Hengelo
  5. Justin Bartelink Borne
  6. Justin Bartelink Borne
  7. Geert Ros Delden
  8. Hans Breukers Hengelo
  9. Comb. Seelen Borne
  10. Hans Breukers Hengelo