Frans Mulder wint Bierges tegen 1524 duiven !

Frans Mulder uit Beckum

Veel liefhebbers uit de regio kennen Frans van de uitschieters met de jonge duiven op de tegenwoordige geheten Midfondvluchten jonge duiven. Helaas moest hij deze dit jaar laten schieten wegens de grote verliezen onder zijn eigen jonge duiven.

Elk jaar goed voor meerder eerste prijzen in de vereniging, dit jaar al weer 5 stuks op meerdere disciplines bij de Zwarte Doffer in Beckum. Vliegt met zijn duiven dit seizoen voor het laatst op zijn huidige adres. Ondertussen is hij enkele tientallen meters verhuist naar de nieuw gebouwde woning, waar hij voor het komende seizoen nog een nieuw duivenverblijf moet bouwen. Dit ziet hij als een leuke uitdaging en hobby. Hopelijk weer met dezelfde goede resultaten als het vorige.

De duivin 2018-1543691 die de CC overwinning op zijn naam schreef, stamt af van zeer betrouwbare duivenlijn in zijn hok. Namelijk de videolijn X een doffer verkregen op een bon van John Vasterink. Wel moet even vermeld worden dat de videolijn zijn oorsprong kent in de Frits Dijkstra duiven. Een zeer goed kweekkoppel dat elk jaar weer voor een goede nazorg zorgt.

Bij aankomst van de duif was de eigenaar zelf nog druk aan het dakdekken op de dakkapel, wat de binnenkomst wel enkele minuten deed vertragen. De duif is gespeeld op een jong van 10 dagen, dit heeft haar blijkbaar zo gemotiveerd, dat dit tot dit prachtige resultaat heeft geleid.

De verzorging bestaat uit: voor in de week lichte voeding en later in de week zwaarder met de merken Garvo en Vanroybaeys. Tevens enkele dagen in de week Knoflook in het water en voor de rest niet veel poespas. Volgens Frans heeft de afdeling ’s lossing mede bijgedragen aan dit mooie resultaat.

Frans nog gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Door: Martien Morsink